Auroras ønskeliste 2014

Publisert 9. desember 2014 13:08, sist redigert 10. februar 2015 12:01

Man kan nesten ikke si nei. Selvfølgelig gleder man seg til gaver på julaften! Hva er da ikke bedre enn å få en god bok? Jeg har også bursdag i desember, så en ønskeliste er noe både venner og familie ber meg om å skrive.

Her er en liste over de bøkene jeg ønsker meg aller mest. Kanskje du får noen tips til hvilke du skal sette på din eller hva du skal gi til en bokelskende venn!

Mirakel av R.J. Palacio

Auggie har aldri gått på skolen før. Han er ti år gammel, oppfører og føler seg som en helt vanlig gutt. Problemet er at alle ser på ham og stirrer. Auggie er født med et deformert fjes, og dette er en bok om hans første møte med skolen.

Mirakel er en bok jeg ønsker meg utrolig mye. Den har vært ute en god stund nå og har fått knallbra tilbakemeldinger!


Amy & Rogers Epic Detour av Morgan Matson

Amys far har dødd, og nå har hun fått oppdraget å flytte morens bil fra California til Øst-kysten. Det er der de skal flytte. Faren døde i en bilulykke, og Amy orker ikke å kjøre helt ned dit helt alene. Derfor tar hun med seg Roger, sønnen til en venn av familien. De drar på en roadtrip de aldri vil glemme. Roger nemlig har lyst til å gjøre noe mer ut av den lange kjøreturen. Han tar Amy med seg på en stor omvei og de kommer nærmere hverandre enn noen gang.

Jeg har offisielt blitt en Morgan Matson-fan! Etter å ha lest Since You’ve Been Gone har jeg nesten ikke klart å vente til jul før jeg satt denne på ønskelista! I likhet med Since You’ve Been Gone har denne boka også fått god kritikk, noe som gir meg lyst til å lese den enda mer!


Ildprøven av James Dashner

Jeg er utrolig spent på hvordan det går med Thomas og Theresa. Hva mer er det utenfor labyrinten? Denne boka har ikke fått så gode kritikker som den forrige, men det er også mange som er uenige, og jeg håper virkelig jeg er blant dem.


The Bane Chronicles av Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan og Maureen Johnson

Som en stor fan av The Inferenal Devices og The Mortal Instruments-seriene er dette en samling av fortellinger jeg har ønsket meg lenge! Magnus Bane er en av mine yndlingskarakterer, hvem kan vel få nok av ham?!


Nattens sirkus av Erin Morgenstern

Denne boka har jeg ikke hørt så veldig mye om, men da den poppet opp da jeg søkte på tilfeldige bøker på Ubok var jeg helt sikker på at denne her ville jeg lese! Den er satt i London på 1800-tallet og handler om kjærlighet og fantastisk magi på sirkusscenen.


Bøker i dette innlegget

Demonenes by

Cassandra Clare

Ildprøven

James Dashner

Nattens sirkus

Erin Morgenstern

Wonder

R. J. Palacio

julegavetips, liste, ønskeliste, desember 2014

Aurora Kolstad

Hei! Jeg er Aurora, 15 år og veldig glad i å lese! Jeg var ungdomsredaktør på Ubok fra høsten 2014 til høsten 2016. Nå sitter jeg i styret! I januar 2016 var jeg med i nominasjonsjuryen i Uprisen. Nå henger jeg fremdeles rundt i litteraturmiljøet i Oslo, bidrar på bibliotek og stikker hodet innom bookstagram en gang i blant. Ellers liker jeg å jobbe i Photoshop, ta bilder, spille basket, gitar, ukulele og litt piano, å dra på kino og henge med bestevennene sine som også liker å lese.