Bli med og stem på tidenes beste norske ungdomsroman!

Publisert 5. november 2014 09:30, sist redigert 10. februar 2015 12:06

I løpet av høsten vil vi på Ubok i samarbeid med Dagbladet kåre tidenes beste norske ungdomsromaner.

Den flotte juryen på 10 personer har funnet fram til en langliste på 35 urangerte titler, som leserne kan stemme over på nett. 

Her er det bøker fra hele 1900-tallet, den første kom ut i 1900 og den nyeste er fra i fjor. Flere av Uboks favoritter er på lista, og vi gleder oss til å se hvem som går av med seieren og den hederlige tittelen norges beste ungdomsroman gjennom tidene!

Snart avsløres også bøkene på juryens kortliste. I Dagbladet vil de bli presentert, de begynner med nummer 15, og avslutter med førsteplassen mandag 24. november.

Se alle de nominerte, og bli med og stem!

Konkurranse:

Hvem tror du kommer til å vinne? Alle som skriver inn sin favoritt i kommentarfeltet under her, og sier hvorfor den bør vinne, er med i trekningen av en pakke med flere av bøkene på lista!

Frist: 15. november. 

liste, nominert, November 2014

Nina Aalstad

Nina er leder for Ubok, og har jobbet med det siden hun fikk ideen i 2010. Hun har vært spesielt glad i ungdomslitteratur helt siden hun selv gikk på ungdomsskolen, og er veldig fornøyd med å få jobbe med ungdomsbøker! Nina leser nesten hele tiden, men er også veldig glad i å være ute i naturen. Hun reiser ellers mye rundt på skolebesøk og snakker for elever og lærere om Ubok og om bøker, og liker seg aller best når hun kan hjelpe noen å finne den neste, beste leseopplevelsen!

Bøker i dette innlegget