Bøker fra hele verden!

Publisert 23. april 2015 12:08, sist redigert 23. april 2015 15:35

I anledning verdens bokdag har vi i redaksjonen laget en liste over bøker fra og om steder over hele verden.

Afrika

The Book of Negroes

The Book of Negroes skrevet av den canadiske forfatteren Laurence Hill, handler om Aminata Diallo som blir kidnappet som eveleåring og fraktet fra Afrika over til Amerika. Mens hun kjemper for å overleve som slave, gjør hun alt hun kan for å komme hjem igjen til Afrika.

Aya fra Yopougon

Aya fra Yopougon den første grafiske romanene om Aya skrevet av Marguerite Abouet, fra Elfenbenkysten, er en Afrikansk feelgood fortelling. Den handler om Aya som er 19 år og har lyst til å bli lege, men livet hennes blir veldig komplisert når en av hennes veninner blir gravid.

Asia

Shantaram

Shantaram av Gregory David Roberts er en skikkelig røverhistorie av en roman, som beskriver India slik jeg aldri har lest det før. For den som liker tjukke mursteinbøker fulle av realistisk og rått eventyrstoff! - Nina

Persepolis

Tegneserieromanen Persepolis av Marjane Satrapi er en morsom og tankevekkende fortelling om å vokse opp etter den islamske revolusjonen i Iran. - Hilde

Du, jente!

Du, jente! av den libanesiske forfatteren Fatima Sharafeddine er en arabisk ungdomsroman om Faten som nekter å oppgi tanken på egen utdanning og selvstendighet i et samfunn hvor dette ikke er en selvfølge.

Europa

Verdensredderne

Verdensredderne av Simon Stranger er en norsk politisk spenningsroman som handler om å redde verden.

Erebos

En tysk bok jeg vil anbefale på det sterkeste er Erebos av Ursula Poznanski. En vanvittig spennende bok om et dataspill som tar over virkeligheten. - Nina

Doppler og Volvo Lastvagnar

Doppler og Volvo Lastvagnar av Erlend Loe er to norske bøker med handling i Sverige. Her får vi herlige skildringer av en mann på selvrealiseringstur med en elg i de store svenske skogene. - Hilde


Nord-Amerika

Amy and Roger's Epic Detour

Amy and Roger's Epic Detour av Morgan Matson er en amerikansk bok som handler om Amy og Roger som kjører gjennom flere av statene i USA. De opplever mye på veien og får se mange ulike sider ved hjemlandet deres, samtidig som de blir bedre kjent med hverandre.

Otherworld

Otherworld serien av Kelley Armstrong foregår i Canada og USA. Serien handler om flere magiske kvinner og deres liv som er fylt av utfordringer og eventyr. - Emilie

Sør-Amerika

Trash av Andy Mulligan er en actionfylt fortelling som foregår i Brasil. Den handler om Raphael som finner en bag med penger og spor som kan hjelpe ham med å løse en gåte. Politiet vil ha baggen, men Raphael vil løse gåten selv.

The Dissapeared av Gloria Whelan handler om "Los desaparecidos" eller de forsvunnede, som er navnet gitt til de motstanderne av Argentinas diktatorielle stat, som har blitt kidnapped for å hindre deres motstand. 

Oseania

These Broken Stars og This Shattered World

These Broken Stars og This Shattered World av Amie Kaufman og Meagan Spooner er to austranlske science fiction bøker. De foregår i verdensrommet og er fylt av masse spenning og romantikk.

Stjålet

Stjålet(Stolen) av Lucy Christopher handler om Gemma, som blir kidnappet og holdes til fange en ørken i Australia, og boken er skrevet som et brev til hennes kidnapper.


I morgen, da krigen kom

I morgen, da krigen kom (Tomorrow, When the War Began) av John Marsden er en australsk bok om ungdommer som fører guerillakrig mot en fremmed militærmakt som prøver å ta over landet deres. - Emilie

liste, april 2015

Vera var tidligere med i ungdomsredaksjonen, men er nå med i "voksen"-redaksjonen. Hun er 20 år og studerer for å bli bibliotekar. Her på Ubok legger hun inn bøker i bokbasen, skriver litt i bloggen og iblant stikker hun også hodet inn på forumet. Hun er også med på ulike arrangementer som forfatterintervju og uboks lesesirkel.

Bøker i dette innlegget