4 bøker fra land med grønt flagg

Publisert 14. mai 2016 12:28, sist redigert 14. mai 2016 12:28

5 bøker fra land med grønt flagg

Har du noen gang tenkt over hvor bøkene du leser egentlig kommer fra? Hvor forfatteren bak boken som du holder på å lese kommer fra? Har du noen gang lest en bok fra et land med grønt flagg? Siden månedens tema er grønn har jeg laget en liste over bøker fra ulike deler av verdenen, der forfatterne bak bøkene kommer fra land med grønt flagg.

Drageløperen av Khaled Hussein
Den første boken er fra Afghanistan og det er forfatteren Khaled Hussein som står bak denne rørende romanen om ungguttene Amir og Hassan. Året er 1975, og alt det Amir klarer å tenke på er å vinne den årlige drageturneringen. Vinner han den vil det bety at han vil få farens annerkjennelse, noe som er veldig stort for han. Amirs bestevenn, Hassan, stiller som vanlig opp. De lager en drage sammen og deltar i turneringen. Samme dag skjer det noe katastrofalt som gjør at guttene mister kontakten. Bedre blir det ikke når Sovjetunionen invaderer hjemlandet deres, og tvinge Amir og faren hans til å flytte til USA. 

 Alkymisten av Paulo Coelho
Bok nummer to er skrevet av den prisberømte brasilianske forfatteren, Paulo Coelho. I boken Alkymisten møter en ung gutt som trosser sine foreldre og blir en gjetergutt. Dette gjør han for å følge drømmen sin og oppleve mest mulig av verdenen, samtidig som han drømmer om å finne en av verdens rikeste skatter. Boka har fått mange gode omtaler, og er en bok man virkelig kan drømme seg bort i.

Legenden om Narnia av C. S. Lewis
Narnia er en klassiker, skrevet av den irske forfatteren C. S. Lewis, som alle må lese! Syv fantastiske bøker omhandler totalt åtte barns reiser fra vår verden og til den magiske verdenen Narnia. Når man leser bøkene knytter man et godt bånd med personene i bøkene og man får nesten følelsen av å være god venn med dem. Så om du ikke har lest noen bøker fra denne serien ennå, synes jeg det virkelig er på tide.

The Moment Before the Gun Went Off av Nadine Gordimer
Den siste på lista er en utrolig fascinerende novelle fra novellesamlingen til den Sørafrikanske damen, Nadine Gordimer. Handlingen finner plass i Sør-Afrika under Apartheidregimet, og vi møter en hvit mann som har skudd sin gode, afrikanske venn. Han gjorde det ikke med vilje, men han vet at dagen etter vil han være overalt i media.


Bøker i dette innlegget

Alkymisten

Paulo Coelho

Legenden om Narnia

C. S. Lewis

vennskap, drømmer, mai 2016, grønn, apartheid

Rose Lu

Rose er en jente født i det forrige århundre (17 år) som har forkjærlighet for dans og realfag ved siden av å lese bøker. Hun leser alt hun kommer over, så lenge coveret på boken ser interessant ut. Biblioteket er hennes bestevenn etter alle de ekte, gode vennene hennes som hun tilbringer mye tid med når hun ikke er opptatt av å lese.