Bøker i farta!

Publisert 23. juni 2016 12:00, sist redigert 23. juni 2016 10:05


The Last Summer of Us
av Maggie Harcourt 

Tre bestevenner. Én bil. Etter en tid med tunge stunder, bestemmer vennegjengen seg for å kjøre fra problemene sine. De starter sommerferien med en road trip, og plutselig er de i et virrvarr av følelser, hemmeligheter og usikkerheter angående vennskapet. Blir dette deres siste sommer sammen?

How to be Bad
av E. Lockhart, Sarah Mlynowski og Lauren Myracle

Tre vidt forskjellige jenter flykter fra tre vidt forskjellige problemer. De bryr seg ikke om hvor lenge, hvor langt eller i det hele tatt hvor de drar – så lenge det er utenfor den lille byen de kjenner så altfor godt til. Både kjærlighet og vennskap testes til de grader i denne boken, skrevet av tre forfattere som alle har bidratt for å gjøre boken sånn den er.

Papirbyer 
av John Green

Jeg tror ikke det finnes tall på i hvor mange lister og i hvor mange sammenhenger denne boken er brukt. John Greens bestselger Papirbyer eller Paper Towns som den heter på engelsk, handler om den hodestups forelskede Quentin som gjør alt for den ganske sære, men veldig ekstraordinære Margo. 

En dag forsvinner den usedvanlig spesielle jenta. Dette har hun gjort tidligere også, det er bare at denne gangen etterlater Margo seg spor som Quentin tror er ment for han. Med en håndfull andre venner setter han ut på tidenes reise, der kun gjetninger og ledetråder viser vei.


Skuffende nok fant jeg kun én norsk (riktignok halvt dansk: 7 døgn for oss) bok som handlet om det å være på veien. Kanskje lette jeg ikke godt nok? Kanskje er de få bøkene som finnes ikke kjente verker… ennå? Eller kanskje finnes det rett og slett ingen norske ungdomsbøker om disse populære, varierte reisedestinasjonene som road trips byr på. 

Uansett vil bøkene jeg nå har nevnt gi deg akkurat den sommerstemningen du trenger – uavhengig om du tilbringer tiden hjemme eller på tur. De er vittig skrevet, morsomme og har alle plot som du ikke så lett finner i andre bøker – altså hører de hjemme på en topp 3 road trip-liste. Jeg lover deg godstemning i sola! God sommer! 

Bøker i dette innlegget

How to be bad

Lauren Myracle og
E. Lockhart og
Sarah Mlynowski

Paper Towns

John Green

Papirbyer

John Green

The Last Summer of Us

Maggie Harcourt

reise, sommer, road trip, juni 2016

Oline Friestad Gravdahl

Jeg heter Oline og bor i Gamle Oslo. Jeg har vært ungdomsredaktør siden rundt mai 2015. Dette er noe jeg trives godt med, i tillegg til at jeg på fritiden spiller håndball, leser og skriver selv.