Bøker jorda rundt

Publisert 3. juni 2016 13:29, sist redigert 3. juni 2016 13:29

Enten du vil reise fysisk eller kun gjennom en bok, trenger du litt inspirasjon. Vi skal oppleve alt fra varme ørkener til kaldt islandskap. Vi drar nemlig innom alle de syv verdensdelene i ett og samme innlegg. Len deg tilbake.

Asia: Crazy Rich Asians av Kevin Kwan

Yes. De er fullstendig crazy og uanstendig rike. Crazy Rich Asians er en bok om tre kinesiske familier som bruker penger og krangler på en særdeles underholdende måte. Vi møter Nick som tar med sin amerikansk-kinesiske kjæreste Rachel til familien sin på andre siden av jordkloden. Rachel har kun bodd i USA, og boka handler om hvordan hun møter familien og kulturen på det nye kontinentet.

Ubok-stjerner: 4/5 (1 stemme)


Afrika: Aya fra Yopougon av Marguerite Abouet

Denne grafiske novellen handler om Aya og vennene hennes som bor ved Elfenbenskysten. Leseren følger hverdagen til Aya og de rundt henne mens de møter på problemer de trenger hverandre for å ordne opp i. Boka er løst basert på forfatterens eget liv, og den har også blitt en animasjonsfilm!

Ubok-stjerner: 3/5 (1 stemme)


Nord-Amerika: En overflod av Kathriner av John Green

Geniet Colin Singleton har akkurat blitt dumpet, og livet er ikke på rett spor, men så bestemmer han seg for å ta med seg vennen Hassan ut på biltur i USA. Han kommer snart til å få et helt nytt syn på verden når han stanser i en sørstatsby og møter menneskene som bor der. Denne boka er min favoritt av Greens bøker, og historien representerer den happy-go-lucky innstillingen vi finner hos mange unge nordamerikanerne, samtidig som den tar opp mindre diskuterte temaer på en veldig fin og humoristisk måte.

Ubok-stemmer: 4/5 (2 stemmer)

Sør-Amerika: De ville guders by av Isabel Allende

Isabel Allende er en chilensk forfatter som skriver for alle aldere, og denne boka er perfekt hvis du vil over Atlanterhavet uten å havne i det altfor kjente USA. De ville guders by er plassert i Amazonas’ jungel og er den første boka i en trilogi. Vi møter Alex og Nadia som begge er femten år gamle. Sammen er de på vei inn i Amazonas og på utkikk etter et uhyre – som om ikke ekspedisjonen i seg selv var en utfordring nok.

Ubok-stemmer: 0 stemmer


Oseania: Jellicoe Road av Melina Marchetta

Dette er en av bok du helst ikke bør vite så veldig mye om før du begynner å lese den, men gled deg! Den spenningsfylte handlingen finner sted i Australia, og originalitet er en viktig årsak til at Jellicoe Road har vunnet en Pritz pris (noe kun de beste av de beste bøkene vinner). Marchetta roses av alle for et svært godt språk og vakre, men moderne skildringer.

Ubok-stemmer: 4/5 (1 stemme)


Europa: 7 døgn for oss av Charlotte Glaser Munch og Anja Hitz

Hvis vi først skal til Europa, bør vi tar oss en rundtur i Norden. Vi møter danske Kat, norske Silje og svenske Tessa når de drar på en lite planlagt road-trip gjennom Sverige med en hund som egentlig ikke er deres. Dette er absolutt en «feel-good» bok du kan ha med deg på feire, og du vil kanskje kjenne deg igjen i både omgivelsene og følelsene til jentene.

Ubok-stemmer: 0 stemmer


Antarktis: Hvor ble du av, Bernadette av Maria Semple

Jeg trodde jeg aldri ville finne en bok fra Antarktis, men der tok jeg altså feil. I boka Hvor ble du av, Bernadette forsvinner nemlig Bernadette på en familietur til Antarktis. Dette er en morsom og intelligent bok om et forhold mellom mor og datter, og du lærer også litt om Antarktis og hvordan det går an å forsvinne derifra.


Bøker i dette innlegget

7 døgn for oss

Charlotte Glaser Munch og
Anja Hitz

Aya fra Yopougon

Marguerite Abouet

Crazy Rich Asians

Kevin Kwan

De ville guders by

Isabel Allende

Jellicoe Road

Melina Marchetta

reise, Australia, USA, Asia, Afrika, Sør-Amerika, verdensdel

Aurora Kolstad

Hei! Jeg er Aurora, 15 år og veldig glad i å lese! Jeg var ungdomsredaktør på Ubok fra høsten 2014 til høsten 2016. Nå sitter jeg i styret! I januar 2016 var jeg med i nominasjonsjuryen i Uprisen. Nå henger jeg fremdeles rundt i litteraturmiljøet i Oslo, bidrar på bibliotek og stikker hodet innom bookstagram en gang i blant. Ellers liker jeg å jobbe i Photoshop, ta bilder, spille basket, gitar, ukulele og litt piano, å dra på kino og henge med bestevennene sine som også liker å lese.