Den beste lydboka. Ever!

Publisert 14. november 2014 12:00, sist redigert 10. februar 2015 12:05

Will Grayson, Will Grayson

skrevet av

John Green og

David Levithan


Performed by:

Nick Podehl

MacLeod Andrews

Jeg kjøpte denne som en av mine månedlige kjøp som abonnent på AudibleDet er den absolutt besteste lydboka jeg har hørt!

Will Grayson, Will Grayson er skrevet av to veldig gode forfattere, John Green og David Levithan. De har skrevet annethvert kapittel, og forteller hver sin historie om to ulike gutter som begge heter Will Grayson. Naturligvis vil deres veier krysses underveis.

Første kapittel begynner slik:

When I was little, my dad used to tell me, “Will, you can pick your friends, and you can pick your nose, but you can't pick your friend's nose.” This seemed like a reasonably astute observation to me when I was eight, but it turns out to be incorrect on a few levels. To begin with, you cannot possibly pick your friends, or else I would never have ended up with Tiny Cooper.
Tiny Cooper is not the world’s gayest person, and he is not the world’s largest person, but I believe he may be the world’s largest person who is really, really gay, and also the world’s gayest person who is really really large. Tiny has been my best friend since fifth grade. [...]

Men, som sagt, det er LYDBOKA du må høre på her. Hør starten av boka direkte her.

Jeg vil også be deg legge merke til innleserne på denne boka, den er ikke bare “read by”, men “performed by”. Og denne lydboka er definitivt mer framført enn lest. Inkludert Tiny Coopers stemme og ikke minst store deler av hans selvskrevne og selvopplevde musikal.

Den ene Will Grayson er en helt vanlig tenåring (det er de vel forsåvidt begge to), med en bestekompis som heter Tiny Cooper. Han er altså alt annet enn tiny, og han har skrevet en musikal om sitt liv og sine utfordringer, som han skal sette opp på skolen. Han er hysterisk morsom. Og ganske hysterisk, forsåvidt. 

Will har to regler: 

  1. Don’t care to much. 
  2. Shut up.

Den andre Will Grayson er en litt mørkere type, han stenger seg ofte inne på rommet sitt, og har en veldig veldig hemmelig kjæreste som han bare har møtt på nettet.


Du blir fort veldig begeistret for denne boka. Jeg er selv stor fan av både John Green (Faen ta skjebnen) og David Levithan (Hver dag), og her har de virkelig skapt et mesterverk sammen.

Hvis du ikke har fått det med deg til nå: HØR DEN! Jeg lover deg at du vil le. Og kanskje felle en liten tåre sånn helt på slutten. Fordi den er så fin.

Jeg har lagt ved tre videoer: 

1. Først kan du se John Green snakke om boka (På 1.04 får du høre første kapittel!).

2. Du kan også se begge forfatterne snakker om boka i en bokhandel med publikum.

(Jeg elsker når David Levithan leser Tiny Cooper i denne framføringen!)

3. Til sist har en amerikansk leser laget en video om boka.

lydbøker, vennskap, lydbok, kjærlighet, homofili, lesetips, john green, November 2014

Nina Aalstad

Nina er leder for Ubok, og har jobbet med det siden hun fikk ideen i 2010. Hun har vært spesielt glad i ungdomslitteratur helt siden hun selv gikk på ungdomsskolen, og er veldig fornøyd med å få jobbe med ungdomsbøker! Nina leser nesten hele tiden, men er også veldig glad i å være ute i naturen. Hun reiser ellers mye rundt på skolebesøk og snakker for elever og lærere om Ubok og om bøker, og liker seg aller best når hun kan hjelpe noen å finne den neste, beste leseopplevelsen!

Bøker i dette innlegget