En ny bok bare om Four!

Publisert 15. september 2014 16:00, sist redigert 10. februar 2015 12:15

Da Veronica Roth, forfatteren bak Divergent-trilogien, skulle skrive Divergent var hovedpersonen først en gutt fra Uselvisk som het Tobias, også kalt for Four. Hun hadde ikke skrevet så mye da hun fant ut at det ikke funket med Tobias som hovedperson, og tok en pause. Senere gjenopptok hun historien, men denne gangen med en hovedperson som het Tris. Tobias var fortsatt med i boka som en instruktør i Fryktløs. Nå er Tobias hovedpersonen igjen, og denne gangen har hun skrevet en bok om hans historie. Boka som kom i juli inneholder fire noveller som alle er på rundt 50 sider.

Har du noen gang lurt på hva hvordan det var for Tobias å ta valget om å bytte fraksjon? Være aspirant? I boka får leseren vite akkurat det. Vi blir bedre kjent med både fraksjonen Fryktløs og Tobias. Han får sin første tatovering, har sin første kamp mot Eric og kommer inn i Fryktløs.

Den siste novellen, The Traitor, går parallellt med boken Divergent. Vi får vite hva Four holder på med når han ikke er med Tris, og se Divergent-scener fra hans perspektiv. Hva er det egentlig Max driver med? Four nærmer seg sannheten.

I mitt eksemplar av boka er det også tre ”exclusive scenes” på slutten. Dette er tre scener vi kjenner godt fra Divergent, fra Tris’ perspektiv. Scenene er: ”First jumper – Tris!” ”Careful, Tris.” og ”You look good, Tris.”

Boka om Four er ikke en bok jeg vil si er spennende, eller spekket med action, men den er heller interessant hvis man vil vite mer om ham. Det meste som skjer i boken vet leseren fra før (alle som leser denne boka har lest Divergent), men jeg synes likevel at det interessant å få ”hele historien”.

Dette er en bok jeg anbefaler til de som i hvert fall har lest Divergent, helst hele serien, som elsker Four, og vil vite mer om livet hans før – og når – han treffer Tris.Bøker i dette innlegget

valg, noveller, nyhet, september 2014