Forelska i feil fyr

Publisert 24. september 2014 16:41, sist redigert 10. februar 2015 12:14

[Foto:Nina Matthews Photography YOUNG Love]

Hva er det med å bli forelska i feil person? Hun du ikke kan få, han som ikke vil ha deg, en av de som ikke er kjæresten din? Da jeg skulle presentere noen av de nye bøkene som kom i august skjønte jeg at Romeo og Julie og West Side Story kan bare ta seg en bolle. Denne bokhøsten står i den umulige kjærlighetens tegn! Og det er nå så mange titler med denne tematikken at jeg syns den fortjener en egen liste.


Han som er helt out of your league (les styrtrik)

Det er min tur nå

Melissa Victoria blir forelska i den rike Alexander, som bor i suiten på hotellet der hun jobber som vaskehjelp. Klasseskille i et klasseløst samfunn, ikke enkelt! Melissa har egentlig akkurat nådd toppen av hiearkiet på skolen sin og blitt sammen med den aller kjekkeste, tøffeste. Hun har en god bestevenninne, og så lenge de to har hverandre er det ikke så farlig med alt annet, og de driter ganske mye i både skolen og mye annet. Men så møter Melissa igjen Alexander, som hun har lekt med siden hun var liten. Bare at nå er de ikke så små lenger, og både forskjellen i hvor de kommer fra, og en gryende forelskelse gjør seg gjeldende. Hva skal hun gjøre og hvem skal hun velge å være?


Han som kommer fra HELT feil side av byen

Battle

Amalies far går konkurs, og de må flytte fra sitt hjem i den rike delen av byen, og til det som Amalie nærmest har betegnet som slum tidligere. Der møter hun Mikael, som er alt hun ikke er. Kan de bli sammen, selv om hun er vest og han er øst? Og hun danser moderne og han er en b-boy?


Hun som ikke liker det du holder på med

Badboy. Steroid

Casper må også takle en overgang fra hverdagen som rik og bortskjemt til å måtte forholde seg til en verden uten overdådig velstand. Han mister den rike kjæresten sin (som nok bare var ute etter pengene) og begynner å treffe Alice i nærbutikken. Samtidig begynner han også å trene, og for å bli stor og sterk så fort som mulig får han hjelp fra anabole steroider. Alice er forståelig nok ikke særlig fan av det.Han som ikke er kjæresten

Alt du kan ønske deg

Siri er sammen med Jens, men hun vil nok mye heller være sammen med Andreas. Andreas, som får det til å krible i hele henne, bare ved å sende tekstmeldinger! Men, hvordan skal hun kunne slå opp med Jens når han har det så vanskelig?


Han som ikke er nazist

1957

En kontrafaktisk roman, om Norge etter at tyskerne VANT andre verdenskrig. Monika er blant de nazistiske ungdommene som skal videreføre den ariske rasen, men så blir hun forelsket i en av opprørerne. En som ikke tror at det er riktig å utrydde alle som ikke er ariske. Vi håper Monika finner ut av både forelskelsen og kanskje sitt eget politiske syn?Hun som ingen tror på

Ting vi gjør for LOVE

Denne er nok litt på siden, men jeg må nesten ta den med... For hovedpersonen her får seg faktisk en kjæreste. Problemet er at ingen tror på det. Kan et forhold egentlig fungere med noen ingen tror at faktisk finnes?Bøker i dette innlegget

1957

Jon Ewo

Alt du kan ønske deg

Linn T. Sunne

Badboy: Steroid

Annette Münch

Battle

Maja Lunde

Det er min tur nå

Renate Nedregård

Ting vi gjør for LOVE

Torbjørn Moen

forelskelse, kjærlighet, liste, klasseskille, september 2014

Nina Aalstad

Nina er leder for Ubok, og har jobbet med det siden hun fikk ideen i 2010. Hun har vært spesielt glad i ungdomslitteratur helt siden hun selv gikk på ungdomsskolen, og er veldig fornøyd med å få jobbe med ungdomsbøker! Nina leser nesten hele tiden, men er også veldig glad i å være ute i naturen. Hun reiser ellers mye rundt på skolebesøk og snakker for elever og lærere om Ubok og om bøker, og liker seg aller best når hun kan hjelpe noen å finne den neste, beste leseopplevelsen!