Grusomt spennende - fire grøsserfavoritter

Publisert 27. oktober 2014 13:57, sist redigert 27. oktober 2014 14:16

Grusom er navnet på en ny serie med helt nye grøssere fra Egmont, skrevet av norske forfattere. Vi liker konseptet, og fire av superleserne våre fikk velge seg hver sin bok; her kan du lese hva de mener om serien!

En smak av zommer 
Denne boka er perfekt for månadens tema: Grøss. Nettopp fordi du får frysningar, rare følelsar og grøss medan du les. Plassen boka går føre seg er på Bømlo, ein liten øy mellom Stord og Haugesund. Det er eit pluss for meg sidan eg bur og har vakse opp på Bømlo. Eg likte denne boka veldig godt, ikkje berre fordi den går føre seg på Bømlo og at boka byrjar med datoen for bursdagen min. Men den er spennande og får deg til å lure på kva som vil skje vidare. For meg som aldri har likt skrekk og grøss var denne boka fantastisk. Den var ikkje så skummel og forferdeleg som eg hadde forventa. Så det betyr at viss du vil byrje å lese grøss er det lurt å byrje med denne boka. 

Det er zombier boka handlar om. Zombier er noko alle har nok høyrt om, og nokon har vel forberedt seg på ein apokalypse. Veldig kjekt å lese om zombier til ein forandring frå å sjå dei på tv og i spel. Eg får vel passe meg for zombier i gullgruvene på Bømlo no då.

Rom 33
Boka handler om jenta Liz som er med klassen på leirskolen. I boka møter vi Benedicte og Tommy, som blir sett på som plageånder og mobber Liz under oppholdet på leirskolen. Men det er noko spessielt med leirskolen, noko skikkelig gale.
Synes boka gjerne begynte litt sakte sjølv om det var rett på og beskrivelsen var gode. Boka tok seg opp senere og eg følte eg ble ganske godt kjent med Liz, selv om boka var relativt kort. Synes ikkje boka var særleg skummel, og fekk ikkje den følelsen av boka, men synes den var spennande. Den hadde helt klart trekk som skilte den ut fra vanlige spenningsbøker, men følte at den var meir noko i mellom spenning og grøss enn ein grøsserbok.

Sluket
Sluket er ikke en av de bøkene jeg vil skryte opp i skyene, men heller ikke en av de bøkene jeg kan si så mye om hvorfor jeg ikke likte. Den er helt enkelt noe midt i mellom. For meg ble plottet litt for overnaturlig og usannsynlig, men ellers var det en fin bok. Jeg er nok av typen som liker bøker som enten er sannsynlige –eller – bøker som f.eks Harry Potter, som er så langt fra vår verden at det blir spennende. Men jeg tror at de som liker bøker som er litt mer overnaturlige kan synes at dette er en bra bok.


De udøde
Adrian har akkurat flyttet til et hus i småbyen Vågen.  Han og søsteren Alva finner seg fort nye venner, men det er noe som plager han. På rommet hans lukter det rart, og det er skumle håndtrykk på vinduene. Når de får høre at de som bodde der før dem forsvant helt plutselig, blir søsknene litt redde, men også veldig nysgjerrige.  Hvem var det som bodde der før dem, og hvorfor skjer alle disse mystiske tingene? 
Dette er faktisk den første skrekkboka jeg noen gang har lest, og jeg er veldig imponert! Den er skummel og spennende, og den får deg virkelig til å grøsse. 


Bøker i dette innlegget

De udøde

Kari W. Sverdrup

En smak av zommer

Tor Arve Røssland

Rom 33

I. M. H. Gilbert

Sluket

Jan Tore Noreng

grøss, grøsser, skrekk, boktips, oktober 2014

Nina Aalstad

Nina er leder for Ubok, og har jobbet med det siden hun fikk ideen i 2010. Hun har vært spesielt glad i ungdomslitteratur helt siden hun selv gikk på ungdomsskolen, og er veldig fornøyd med å få jobbe med ungdomsbøker! Nina leser nesten hele tiden, men er også veldig glad i å være ute i naturen. Hun reiser ellers mye rundt på skolebesøk og snakker for elever og lærere om Ubok og om bøker, og liker seg aller best når hun kan hjelpe noen å finne den neste, beste leseopplevelsen!