Hybride vesener

Publisert 11. april 2015 00:18, sist redigert 11. april 2015 00:17

Mange av de overnaturlige karakterene i litteraturen er krysninger av ulike typer vesener, altså hybrider. Noen ganger er det en fordel å være to ting på en gang, mens andre ganger gjør det ting veldig problematisk. Enten er de ikke på talefot med hele eller halve familien, eller så kan de ikke få den de er forelsket i. Kanskje må de innta en farlig meglerposisjon fordi de står midt mellom to motstandere i en farlig kamp, eller kanskje de har, nettopp fordi de er hybrider, noen særlige egenskaper som gjør at de kan klare helt spesielle ting.

Vi har samlet noen av de beste halvt-ett-eller-annet-karakterene i en liste.

Nathan fra Half Bad 1. Ondskapens sønn av Sally Green 

Moren til Nathan er hvit, god heks, mens faren er svart, og den ondeste som finnes. Dette fører til at hele hekseverdenen er i tvil om de kan stole på Nathan, inkludert Nathan selv. Naturlig nok en utfordring som gir ham mange problemer. 

Dimyne, Briskir og Trigg fra serien Halvgudene av Mari Moen Holsve 

Trillingene er barn av mennesket Jostein fra Oslo og guden Maél fra Tiladnen, som er et helt annet univers enn vårt. Heldigvis har de arvet noen egenskaper fra moren som kommer veldig godt med da de må kjempe mot det onde Forbundet, som forsøker å få kontroll over Tiladnen.

Runa fra Mørketid og Farlig stille av Åshild Moldeskred 

Fordi Runa bare er halvt bloddrikker, har hun problemer med å finne seg til rette i bloddrikkermiljøet i Oslo. Det å være halvt bloddrikker gir henne også vansker når det gjelder vanlige mennesker.

Violet fra serien Violet Eden av Jessica Shirvington

Violet er en grigori – halvt engel og halvt menneske. Skjebnen hennes er å beskytte mennesker fra hevnlystne engler. Engler er nemlig ikke alltid gode...

Flora fra Hulder av Tonje Tornes

Flora er halvt hulder og halvt nøkk, og (blant annet) derfor har hun et temmelig ustabilt forhold til sin egen mor.

Gygrid fra Harry Potter-serien av J. K. Rowling

Gygrid er halv menneske og halvt kjempe, noe som er lett å avsløre når man ser på størrelsen hans. Det er også flere karakterer fra Harry Potter-universet som er en blanding av ulike typer og raser, men få av dem er så store OG så snille som Gygrid! 


Hvis du er interessert i å lese mer om hybrider og halvmennesker, så finnes det på en enorm oversikt i artikkelen Half-Human Hybridstvtropes.org, der finner du karakterer fra både film, tv, litteratur, spill, musikk og manga andre steder.

Har du lest om andre karakterer som er halvt-om-halvt? 

Bøker i dette innlegget

Arven etter Maél

Mari Moen Holsve

Farlig stille

Åshild Moldskred

Halvgudene

Mari Moen Holsve

Hulder

Tonje Tornes

Mørketid

Åshild Moldskred

Ondskapens sønn

Sally Green

Svart regn

Mari Moen Holsve

Hilde er redaktør på ubok. Hun har studert litteraturformidling på Universitetet i Oslo, og jobber i bokhandel og som frilans manuskonsulent og anmelder.