Kalde karakterer

Publisert 28. november 2015 14:16, sist redigert 28. november 2015 14:17

Hva er egentlig definisjonen av en kald karakter? En som fryser? En som dreper? En som lyver? Forklaringene er mange. Jeg har nedenfor samlet en rekke personer jeg ville beskrevet som kalde. Les lista, og se om du er enig!

Severus Slur (Harry Potter):
Professor Slur stilner alle stemmer det øyeblikk han går inn i klasserommet. Han sender drepende blikk tvers gjennom korridorer, og det er nesten som om stemningen faller to hakk hver gang han er i nærheten. Spydigheter tåles ikke av han, og er du en av tøffingene som snakker…? Da gjør du ikke det mer enn en gang.

President Snow (Dødslekene):
Med hvite roser spredt om seg, og en iskald rolighet overflødig gjør det umulig å ikke grøsse av President Snow. I dystopi-trilogien Dødslekene møter vi denne grusomme mannen, som gjør alt i sin makt for å stoppe dem som står opp for demokratiet. Virkelig alt i sin makt.

Heksa Hvit (Narnia):
Isdronningen selv er vel alt annet enn varm. Ikke bare er hun iskald, men hun fryser alle som står i veien for henne til is. Heksa Hvit er slu og sleip, o
g tvers igjennom skummel. Men hun er som alle andre onde, ikke uovervinnelig... 

Jeanine Matthews (Divergent):
Hvor langt skal man egentlig gå for å sikre seg kontrollen over eget land? Blir det egentlig fred av krig? Finnes det kun en måte å styre et samfunn på? Dette er spørsmål fraksjonen Lærds leder aldri har stilt seg selv. Jeanine Matthews har ingen grenser, og går så langt som til drap for å få det slik hun vil. Løgner, rykter og hjernevasking er heller ingen hindring. Bare én ting stopper Jeanine til en viss grad. Divergenter.

Sinclair-familien (Vi var løgnere):
Det siste punktet jeg har på listen min er litt annerledes enn de andre. Under dette går nemlig flere enn en karakter. De voksne i denne velstående overklassefamilien tolererer ikke sorg eller skuffelse. De skjuler alt, og avviser en hver form for samtale med mening. Personene i denne boken er en annen form for kalde. De tyr ikke til vold. Faktisk tyr de ikke til noen ting. De overser alt ubehagelig.

Harry Potter, fantasy, bøker, Dødslekene, Kald, Narnia, Divergent, We were liars

Oline Friestad Gravdahl

Jeg heter Oline og bor i Gamle Oslo. Jeg har vært ungdomsredaktør siden rundt mai 2015. Dette er noe jeg trives godt med, i tillegg til at jeg på fritiden spiller håndball, leser og skriver selv.

Bøker i dette innlegget