Karakterer som tenker UTENFOR boksen

Publisert 11. april 2016 12:00, sist redigert 11. april 2016 15:37

Bilde er hentet fra https://www.flickr.com/photos/crossmediaweek/7996769433

Månedens tema er utenfor, og et av uttrykkene som jeg tenker på da er å tenke utenfor boksen. Det betyr å ikke kun tenke det vanlige, være åpen for alle meninger og måter å se verden på, og ikke minst se alle de rare, men kanskje geniale mulighetene man har for å løse et problem. Her er en liste over fire bokkarakterer som ofte tenker utenfor boksen.

1. Colin Singleton fra En overflod av Kathriner av John Green

Ikke bare er Colin Singleton et geni, han har også en litt uvanlig måte å finne ut hvem han er forelsket i. Det er nemlig kun jenter med navnet Kathrine (bare den skrivemåten, selvfølgelig), som egner seg. Han har også en litt annerledes taktikk når det kommer til å finne ut om et forhold kommer til å fungere eller ikke. Colin skal nemlig lage en matematisk formel for å finne ut hvem som passer sammen og ikke.

2. America Singer fra Utvelgelsen av Kiera Cass

Hadde du fått muligheten til å være med i en konkurranse om å vinne dronningtronen i hjemlandet ditt, og du lever i et samfunn med kaster det er umulig å komme seg ut av, hadde du sannsynligvis sagt ja. America Singer, en jente langt nede på rangstigen, vil ikke bli kongelig, i motsetning til alle andre jenter i kongeriket hun lever i. Men til slutt gir hun etter for presset moren og hennes hemmelige kjæreste har lagt på henne, og hun blir med, for å så få vite at nå skal hun snart flys til slottet. Hun er en av de 35 som skal kjempe for tronen, en av de 35 tonnevis av jenter ville drept for å være - uten å egentlig ville det selv.

3. Hannah Baker fra 13 gode grunner av Jay Asher

Hvis du skulle tatt selvmord, hva hadde vært ditt selvmordsbrev? Hannah Baker tenker utenfor boksen før hun dør. Hun spiller inn 13 kassetter for å så sende dem til 13 forskjellige personer hun mener har forårsaket hennes død. Sykt, men kreativt? Hannah Baker er ikke som alle andre. Det forstår Clay når han får kassettene på døra, men hva har han gjort for å ende opp som en av de tretten skyldige?

4. Celaena Sardothien fra Throne of Glass av Sarah J. Maas

Adarlans beste leiemorder er alt annet enn en vanlig atten år gammel jente. Hun har drept flere personer enn hun kan telle, har overlevd slavearbeid i gruvene i Endovier, og ikke minst frykter hun veldig få personer. Å slenge et avkappet hode på pulten til en av kongedømmets rikeste menn – null problem. Å stjele en av verdens raskeste (og dyreste) hester fra en prinsesse med en hel hær i ryggen – easy. Utfordre den sterkeste mannen hun kan finne til å sloss til en av dem svimer av eller dør – det skjer daglig. Celaena Sardothien er det mange kaller gal, men når man får innblikk i hennes tanker ved å lese Throne Of Glass-bøkene, skjønner man kanskje at hun ikke er like vill som man tror. Hun er rett og slett genial, og hun vet når hun må tøffe seg.

Bøker i dette innlegget

13 gode grunner

Jay Asher

Throne of glass

Sarah J. Maas

Utvelgelsen

Kiera Cass

utenfor, annerledes, liste, april 2016

Aurora Kolstad

Hei! Jeg er Aurora, 15 år og veldig glad i å lese! Jeg var ungdomsredaktør på Ubok fra høsten 2014 til høsten 2016. Nå sitter jeg i styret! I januar 2016 var jeg med i nominasjonsjuryen i Uprisen. Nå henger jeg fremdeles rundt i litteraturmiljøet i Oslo, bidrar på bibliotek og stikker hodet innom bookstagram en gang i blant. Ellers liker jeg å jobbe i Photoshop, ta bilder, spille basket, gitar, ukulele og litt piano, å dra på kino og henge med bestevennene sine som også liker å lese.