Konkurranse: Hvilket dyr ville du hatt som din følgesvenn?

Publisert 7. april 2015 12:23, sist redigert 7. april 2015 17:08

I den fiktive verden knytter ofte hovedpersonen bånd med et dyr som hjelper til når ting blir vanskelige. Hirka i Odinsbarn har ravnen Kuro, i Vindeltorn er det Lin og Rufus, og i Det gylne kompasset har alle mennesker sin egen daimon som inntar ulike dyreskikkelser. I Harry Potter tar skytsvergene form som ulike dyr, samt at Ronny har kjælerotta Skorpus (før det viser seg at det er jo Petter Pittelpytt).

I Dustland-trilogien møter vi Saba, tvillingbroren Lugh, lillesøster Emmi og faren som bor ute i ødemarken. Det er et ensomt liv; uten familien er det bare Proctor John som bor i området, og de ser ham bare en gang i måneden når han rir forbi.  En dag kommer det en stor sandstorm og med den fire svartkledde ryttere. De tar Lugh til fange og dreper faren, før de forsvinner like brått som de kom. Saba må forlate det kjente og trygge for å redde broren sin og legger ut på en farefull ferd. Underveis får hun uvurderlig hjelp fra kråka Nero, og senere også hunden Tracker.

Vinn bokpakke!

Fortell oss hvilket dyr du helst ville hatt som din medhjelper og hvorfor i kommentarfeltet, og du kan vinne hele den superspennende Dustland-trilogien!

For å kunne delta må du være under 20 år og medlem av Ubok. Vi trekker en vinner 14. april. 

konkurranse, april 2015

Cornelia er utdannet litteraturviter og jobber som bibliotekar på et lite bibliotek i Lardal.

Bøker i dette innlegget