Konkurranse: Hvorfor er boka bedre enn filmen?

Publisert 11. november 2014 12:00, sist redigert 13. november 2014 10:00

The Fine brothers er to gutter, Benny og Rafi Fine, som lager videoer på Youtube. Bare på den mest populære kanalen deres (de har flere) har de mer enn 10 millioner abonnenter og videoene er blitt sett over 2 billioner ganger. De er mest kjent for deres serie med reaksjonsvideoer: Youtube-kjendiser, pensjonister, tenåringer og barn blir presentert for forskjellige ting som de reagerer på og blir intervjuet om. 

I videoen under får tenåringspanelet deres se traileren til Hunger Games: Mockingjay part 1, første filmen av to som baseres på Fugl Føniks. De gleder seg hemingsløst, som er veldig moro se, men det satte også igang en interessant diskusjon om filmatisering av bøker: 

"I think they change too much, or they leave out to much or they just overdo it in the movies". - Rae, 14 år. 
"It definitely is another excuse to not to read the book because, why would you if it´s gonna be played out right in front of you." - Sydney, 14 år. 

Her har vi to av ytterpunktene. Rae leste bøkene før hun så filmene, likte bøkene veldig godt og syns ikke filmene får fram alt hun satte pris på i bøkene. Sydney ser ikke poenget med å lese bøkene når filmene blir så bra. Panelet er splittet ganske jevnt mellom de som elsker bøkene og de som heller ser filmen istedet.  

Mellom disse to ytterpunktene kan man diskutere til Dovre faller. Sånt klarer internett helt uten min hjelp, så der skal jeg ikke bidra. Det jeg alltid tenker mest på i sånne diskusjoner, er: tenk på alt det de som ikke leser bøkene går glipp av! Ja, flimen er en god opplevelse, men det er boka også, og det er så mange som forkaster den muligheten bare fordi de tror at boka ikke kommer til å overgå filmen når man først har sett den. 

Derfor tyr jeg nå til dere, min eminente ubokere! Dere har sikkert mye bedre svar på dette enn meg! Nå ber jeg dere om å hjelpe til med argumenter for at flere ikke bare skal se filmen, men lese boka også! Siden dere er så snille å hjelpe meg, så skal vi lodde ut noen premier, også! 

KONKURRANSE: Vinn kinobilletter til Hunger Games: Mockingjay part 1

For å være med i denne konkurransen må du svare på følgende spørsmål:

Spørsmål: Hvorfor er bøkene bedre enn filmene?

Svar i kommentarfeltet under hvorfor du foretrekker å lese boka fremfor å se filmen. Ubok-redaksjonen kårer det beste argument som vinner:

  • 2 kinobilletter
  • 1 eksemplar av boka Fugl Føniks.

Billettene kan brukes på en hvilken som helst kino i Norge til en valgfri forestilling. 

Svarfrist: Svar innen mandag 17. november!

Du må være under 20 år for å være med på konkurransen, men du må gjerne bidra til diskusjonen uansett alder! 

Hvis du likte videoen under kan du se noen flere klipp fra intervjuet her

konkurranse, filmatisering, filmtrailer, bøker til film, November 2014

Alexander Eliesen

Alexander er Ubok.nos digitale formidler og prosjektdesigner. Han skriver blogg, oppdaterer bokbasen, lager grafikk, snuser rundt i forumet og klekker ut hårete idéer og prosjekter.

Bøker i dette innlegget