#leshverdag

Publisert 15. september 2015 12:00, sist redigert 30. september 2015 17:13

Jeg elsker å lese. Men det er ikke alltid jeg klarer å ta meg tid til det, selv om det er det jeg liker aller best!

I sommer leste jeg en bok. Tror jeg. Og jeg har ganske lang sommerferie... Så da høsten kom merket jeg at jeg ikke hadde fått lest en brøkdel av alt det jeg skulle ønske jeg hadde lest før bokhøsten startet. 

Jeg vil lese mer. Først tenkte jeg å lage en egen utfordring med 100 bøker på 100 dager, eller noe slikt. Men, jo mer jeg tenkte på det, desto mer urealistisk virket det. Poenget er da heller ikke å lese flest mulig bøker, men å lese litt mer og litt oftere! Dessuten vil jeg ikke lage en utfordring til meg selv som må merkes med "Ikke prøv dette hjemme!". HVEM leser 100 bøker på 100 dager? Ikke en som har andre ting å gjøre i tillegg iallfall, som skole, jobb, venner, soving og andre primærbehov. 

Så, etter mange runder med idémyldring, skjønte jeg hva utfordringen skal være:

Les hver dag i 100 dager. 

Lese litt, lese mye, lese høyt, lese stille, alt er lov. 

Jeg kommer til å poste et bilde på @ubok_no på Instagram hver dag i 100 dager. Det vil være bilder av bøker jeg leser, bøker jeg har lest, og kanskje noen morsomme lesesituasjoner. Poenget er å utfordre meg selv til å lese mer, dele noen gode lesetips, og kanskje utfordre andre til å lese litt mer?

Jeg legger inn link til alle bøkene her etterhvert som jeg deler dem på Instagram. 

Følg med på @ubok_no, på #leshverdag og #ubok, og sleng deg gjerne på hvis du vil være med! 
Send oss gjerne forslag til kule instagrammere vi kan utfordre til å bli med :)

            

bilder, lese, lesetips, instagram, utfordring

Nina Aalstad

Nina er leder for Ubok, og har jobbet med det siden hun fikk ideen i 2010. Hun har vært spesielt glad i ungdomslitteratur helt siden hun selv gikk på ungdomsskolen, og er veldig fornøyd med å få jobbe med ungdomsbøker! Nina leser nesten hele tiden, men er også veldig glad i å være ute i naturen. Hun reiser ellers mye rundt på skolebesøk og snakker for elever og lærere om Ubok og om bøker, og liker seg aller best når hun kan hjelpe noen å finne den neste, beste leseopplevelsen!

Bøker i dette innlegget