Månedens bok - nytt på Ubok!

Publisert 7. april 2014 16:06, sist redigert 11. juni 2015 19:05

Har du en favorittbok? Jeg har mange. Og fra og med nå skal jeg anbefale en bok hver måned, som blir månedens bok på Ubok. For å skjemme dere litt bort med en gang, og for å ta igjen det tapte, fra de tre første månedene i år, får du her hele fire flotte bøker å lese om! Alle er helt nye, og garantert anbefalingsverdige.

Januar

Katsa
Nådegaven 1

Kristin Cashore
Oversatt av Carina Westberg

For januar har jeg valgt ut Katsa. (Og jeg er ikke den eneste, for hun er jo UTVALGT!) Den har jeg allerede skrevet en del om da i hadde konkurranse i forrige uke. Jeg klarte nemlig ikke å slutte å tenke på denne boka, på hovedpersonen Katsa og på hvordan det skal gå med henne videre. Hun er en av de tøffeste hovedpersonene jeg har lest om på ganske lenge! Hun kan lett konkurrere med både Katniss, Tris og Lyra. Katsa har en nådegave, helt spesielle krefter. Hva det går ut på, må du lese boka for å finne ut! Lån den på biblioteket!Februar

Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til

Liv Marit Weberg

Denne har jeg valgt å plassere som månedens bok i februar, som var humormåneden her på Ubok. Denne boka er virkelig noe helt for seg selv. Den er full av humor og ganske kleine situasjoner. Hovedpersonen flytter hjemmefra og begynner å studere, men ender opp med å isolere seg på hybelen og så langt det lar seg gjøre unngår hun kontakt med folk og verden der ute. Desverre tar pengene fra lånekassa slutt, og hun må ta seg jobb på kafé. Det er da det virkelig blir interessant, og jeg digger den dystre humoren i hennes motvillige møte med verden. 
Kan minne litt om Evig søndag av Linnéa Myhre, for de som likte den. 

Mars

Rød som blod 

Salla Simukka
Oversatt av Merethe Eidstø

Denne skrev jeg om da vi nevnte bøker vi gleder oss til denne våren. Og når jeg går tilbake og leser, skjønner jeg at jeg ikke hadde så mye informasjon om denne boka! 

"Finsk fantasy! Det har jeg ikke lest mye av, men jeg er veldig klar for denne som skal handle om en parallell verden under Tamperes gater."
Når jeg leser det nå som jeg faktisk har lest boka, må jeg nesten le. Til mitt forsvar får jeg si at jeg ikke behersker mye finsk (selv om jeg kanskje kan flere ord enn de fleste nordmenn). Rød som blod handler helt riktig om Tamperes gater, men det er ikke fantasy! Det er derimot en drivende spennende realistisk roman om tre ungdommer som litt tilfeldig roter seg opp i et heftig narkooppgjør, og om en vanvittig tøff hovedperson som må rydde opp for dem alle. Noe helt annet enn jeg forventet, men overhodet ikke skuffende. 

April

FluktenFlukten
Beta 1

Torborg Igland og Amund Hestsveen

Flukten er første bok i den nye serien Beta. Dette er altså månedens bok nå i april, og det passer bra med science fiction som tema. Jeg skal ikke si så mye om denne, siden jeg allerede har blogget om den.

Hva er din favorittbok denne våren? 

lesetips, anbefaler, Anbefalt av Ubok, Januar 2014, februar 2014, mars 2014, April 2014, månedens bok

Nina Aalstad

Nina er leder for Ubok, og har jobbet med det siden hun fikk ideen i 2010. Hun har vært spesielt glad i ungdomslitteratur helt siden hun selv gikk på ungdomsskolen, og er veldig fornøyd med å få jobbe med ungdomsbøker! Nina leser nesten hele tiden, men er også veldig glad i å være ute i naturen. Hun reiser ellers mye rundt på skolebesøk og snakker for elever og lærere om Ubok og om bøker, og liker seg aller best når hun kan hjelpe noen å finne den neste, beste leseopplevelsen!

Bøker i dette innlegget