Monstre fra Percy Jackson du ikke vil møte!

Publisert 22. april 2015 12:47, sist redigert 5. mai 2015 09:56

Monstre du ikke vil møte fra
 Percy Jackson-serien!


Medusa: Medusa er en dame som ble forbannet av gudene i antikken, og har langt hår. Håret er ikke hår, men slanger. Og hvis du ser henne i øynene, blir du forvandlet til en statue av solid stein. PS: Hvis du møter en gammel dame på et hagesenter, og hun tilbyr deg mat, og tilfeldigvis heter Em, løp.


Hydraen: Hydraen er et mangehodet monster som kan puste ild og syre. Hvis du kutter av et hode, vokser to ut igjen, så den er på en måte uslåelig. Den kan bare drepes hvis du bruker overjordisk bronse, og spidder hjertet. Ikke noe du vil møte... noen steder!


Titaner: Titaner er gudenes foreldre, og de styrte verden før gudene kom til live. Den mektigste guden, Kronos, ble kappet opp i mange småbiter av sin egen sønn, Zevs, og bitene ble kastet i Tartaros. Han fikk smake sin egen medisin. Tips: Ikke spis sønnene dine. Ikke døtrene heller, for den saks skyld.


Furier: I den første boka i Percy Jackson-serien, møter vi frøken Dodds. Hun viser seg å være en furie, en av Hades voktere. Furier har store vinger, og i menneskeskikkelse har de vanligvis på seg lærjakker (Pass deg).


Helveteshunder: Som du kanskje hører i navnet, er disse Hades sine kjæledyr og vakthunder. De er store, har tre hoder og elsker badeballer. Denne er definitivt noe du IKKE vil møte på stranda. Eller noen andre steder.


Karpoi: Kornånder som har bein, løper fort og lystrer titanen Gaia. De holder til i Kansas (for eksempel), og er ikke alltid vennlig innstilt. Forresten, bladene er som knivblader (haha...).


Eidoloner: Ånder fra underverdenen som kan gå inn i en menneskelig kropp for å overta den. De har gylne øyne når de er i denne personen, så pass deg for folk med sånne øyne.


Kjemper: Store skikkelser som er ca. 8 meter høye og har drageaktige bein. En del av dem er dumme, men noen er smarte, utrolig nok!


Gjenferder fra borgerkrigen: De er nesten som vanlige gjenferd, bare at de er bevæpnet, og fra borgerkrigen i USA. Det er en del av dem i Charleston, og de er ikke vennlige. Spesielt ikke med romere.


Veversken: Også kalt Arakne. Hun er en dame som vant over Athene i en vevekonkurranse i antikken, og ble forbannet. Hun ble forvandlet til en edderkopp. Moralen med dette avsnittet er "Ikke vær bedre enn en gud".


Titaner: Titanene er sønner og døtre av Gaia og Uranus, og titanene er mødrene og fedrene til gudene. De er nokså smarte, og nesten ingen av dem er dumme, i motsetning til kjempene. En titan, Prometheus, ga en gang menneskene ilden, og evnen til å lage ild.


Bøker i dette innlegget

Athenes merke

Rick Riordan

Den forsvunne helten

Rick Riordan

Den siste olympier

Rick Riordan

Lyntyven

Rick Riordan

Monsterhavet

Rick Riordan

Neptuns sønn

Rick Riordan

Slaget om labyrinten

Rick Riordan

The Blood of Olympus

Rick Riordan

The House of Hades

Rick Riordan

Titanens forbannelse

Rick Riordan

percy jackson, rick riordan, monster, ungdomsredaktør, april 2015

Sebastian Johnsen

Jeg er en 15 år gammel gutt som ble ungdomsredaktør på Ubok vinteren i 2014. Jeg ELSKER å lese fantasy, men kan ikke gjøre det hele tiden, dessverre... Jeg leser krim eller noe sånt noen ganger, med bare hvis boka er god. På fritiden liker jeg å spille eller være med venner. Jeg håper også at han kan skrive en bok engang, men er ikke så sikker på at jeg vil klare det.