Morsomme dager under blå himmel

Publisert 20. november 2015 12:00, sist redigert 20. november 2015 11:27

Dager med blå himmel

Dager med blå himmel er en blå bok. Omslaget er blått, innholdet er blått, tittelen er blå og kanskje forfatteren er blå? Vel, poenget mitt er at selv om forfatteren mest sannsynlig ikke er blå, er boken nokså blå. 

Handlingen er nokså blå på grunn av alt som skjer gjennom boka. Finch er veldig blå fordi han er suicidal og deprimert. Violet er blå på grunn av... egentlig av de samme grunnene som Finch. Men etter hvert blir holdningen deres til livet bedre enn den var i starten og det ser ut som at de kan starte et nytt liv. Ett liv uten så mye blått.

Forsiden av boka er veldig kreativ. Det er en blå bakgrunn med 11 post-it-lapper. Post-it-lappene er rosa og blå, noen av dem er brettet, noen er det en blomst på, og det står noe på nesten alle. Ordene som står på baksiden av boka er en dialog som foregår i starten av boka. 

Jeg likte Dager med blå himmel fordi den er veldig god. Den har ofte humoristiske innslag fra karakterene som får deg til å le, eller filosofiske spørsmål som kan få deg til å spørre deg selv om hva meningen med livet er. Kort sagt, den er en fantastisk bok.

Hvis du vil, kan du lese et utdrag fra boka her, du kan sjekke ut konkurransen som Ubok hadde da boka kom ut i januar i år eller du kan sjekke ut boka på Ubok her.

Bøker i dette innlegget

All the Bright Places

Jennifer Niven

Dager med blå himmel

Jennifer Niven

lesetips, november 2015, blå

Sebastian Johnsen

Jeg er en 15 år gammel gutt som ble ungdomsredaktør på Ubok vinteren i 2014. Jeg ELSKER å lese fantasy, men kan ikke gjøre det hele tiden, dessverre... Jeg leser krim eller noe sånt noen ganger, med bare hvis boka er god. På fritiden liker jeg å spille eller være med venner. Jeg håper også at han kan skrive en bok engang, men er ikke så sikker på at jeg vil klare det.