Møt den nye ungdomsredaksjonen!

Publisert 22. september 2015 12:37, sist redigert 12. oktober 2015 15:02

Ubok er et sted der ungdom kan møtes og snakke om bøker, oppdage nye leseopplevelser og dele lesetips med hverandre. For at vi skal få det til å bli et sted der nettopp DU har lyst til å henge, er vi helt avhengig av å ha en ungdomsredaksjon. Det er de som bestemmer hva vi skal gjøre og ikke her på Ubok, de er med på å skrive blogg, intervjue forfattere og legge inn bøker i bokbasen. To ganger i året velger vi ny ungdomsredaksjon, og vi er så stolte av denne gjengen som skal styre Ubok nå i høst. 

Les om ungdomsredaktørene, og hvilke bøker de gleder seg til å lese!

Abbera (17) / abberar

Jeg er ei jente på 17 år som kommer fra Lillestrøm. I fritiden min liker jeg å lese, men jeg må ærlig innrømme at lesingen fort blir nedprioritert når man jobber parallelt med fysikk og kjemi på skolen. I tillegg til lesing, liker jeg å se på booktube (abookutopia og tashapolis er to av mine favoritter). Når det kommer til boksjangere har jeg en forkjærlighet for dystopier og velskrevne new-adult romaner. 

En bok jeg ser fram til å lese, er Colleen Hoovers nye roman kalt November 9. Alle bøker skrevet av Colleen Hoover er fantastiske, og jeg kunne stått timesvis, i regn og mørke, for å skaffe meg dem. Jeg vil gå så langt som å si at hun er vår generasjons beste forfatter da hun klarer å sette ord på situasjoner og følelser som vi fortrenger i det underbevisste. Dessuten skaper hun karakterer som man kan gjenkjenne seg i (for ikke å glemme og nevne de swoonworthy guttene hun beskriver, *kremt*, Miles Archer). 

Tyra (13) / Tyra

Jeg elsker å lese, og jeg skriver også mine egne historier, både for meg selv og på Wattpad. Jeg liker science fiction-bøker, fantasy, krim og klassikere, men jeg leser også dystopi, kjærlighet, horror, non-fiction og mer.
Jeg gleder meg til å lese Tom Egelands Mumiens mysterium.

Sebastian (14) / SebastianJohnsen

Jeg heter Sebastian Johnsen. Jeg er 14 år gammel, og kommer fra Grimstad. Jeg håper jeg kan være så mye som mulig til hjelp for andre her på Ubok. Jeg gleder meg til å lese Hulder av Tonje Tornes!

Oline (15) / Oline

Jeg heter Oline Friestad Gravdahl, er 15 år og bor i Gamle Oslo. På fritiden spiller jeg håndball, er med venner, leser og skriver. Jeg liker for øyeblikket best å lese romantiske, realistiske bøker om ungdommer på min egen alder, og har nå We Were Liars som min absolutte favorittbok! The Sky is Everywhere er også en fantastisk historie, skrevet av samme forfatter som av I'll give you the sun, som jeg holder på med nå. 

Eline (14) / Eline387

Jeg heter Eline, jeg er 14 år, men blir snart 15. Jeg er ei engasjert jente som har litt for mye å drive på med. Jeg går på den Internasjonale skolen i Kristiansand og ELSKER å lese bøker.

Aurora (13) / Korak5

Jeg er en 13 år gammel jente fra Oslo. Jeg har vært med i Ubok siden høsten 2014, men jeg har alltid likt å lese. På fritiden spiller jeg basket, lager ting i Photoshop og driver en bokinstagram med bestevennen min. 
Jeg vil anbefale serien Throne of Glass av Sarah J. Maas. Den er spennende, morsom og med en skikkelig rå hovedkarakter. Håper den snart kommer på norsk!

Emma (14) / emlott

Jeg heter Emma Helliesen og er 14 år. Jeg bor i Stavanger, og går i 9. klasse på St. Svithun ungdomsskole. Selvfølgelig er jeg glad i å lese, og favorittsjangrene mine er romantikk og drama. Jeg er kanskje enda mer glad i å skrive, og da liker jeg å skrive i de samme sjangrene. I fritiden min liker jeg å gå turer med venninner, og å oppdage ny musikk og artister. Min store drøm er å bli forfatter, og jeg vil gjøre alt for å oppnå dette. Bøker jeg gleder meg til å lese er Halvbroren av Lars Saabye Christensen og Mannen som elsket Yngve av Tore Renberg.


Elise (16) / elisemarie

Jeg er 16 år gammel og kommer fra Ålesund. Jeg liker å trene og være med venner. I år startet jeg mitt første år på videregående, og har tenkt til å bli journalist eller lærer.
Jeg liker å lese romantikk, chick-lit og fantasy! Mine alle tiders favorittbøker er Harry Potter and the philosopher's stone og The fault in our stars.


Nina (skikkelig voksen) / Nina 

Som leder for Ubok er jeg så glad for at vi har så mange aktive lesere som har lyst til å være med i ungdomsredaksjonen! Vi kommer til å velge ut nye ungdomsredaktører før jul og før sommeren hvert år, så følg med i desember hvis du også får lyst til å være med!

lesetips, ungdomsredaktør

Nina Aalstad

Nina er leder for Ubok, og har jobbet med det siden hun fikk ideen i 2010. Hun har vært spesielt glad i ungdomslitteratur helt siden hun selv gikk på ungdomsskolen, og er veldig fornøyd med å få jobbe med ungdomsbøker! Nina leser nesten hele tiden, men er også veldig glad i å være ute i naturen. Hun reiser ellers mye rundt på skolebesøk og snakker for elever og lærere om Ubok og om bøker, og liker seg aller best når hun kan hjelpe noen å finne den neste, beste leseopplevelsen!

Bøker i dette innlegget