9 jenter (og en gutt) med kjærester som aldri dør

Publisert 6. april 2015 11:00, sist redigert 8. april 2015 22:02

By popular demand: Dette er en reprise av en av våre mest populære lister! Nå i april har vi diverse udøde som tema, og vi bruker anledningen til å anbefale bøker til alle som liker bøker med vampyrer, varulver, demoner og kjærlighet som varer evig. Bokstavelig talt. 

For hva er greia, egentlig? Det er jo noe helt spesielt med disse bøkene som gjør at de får en stor leser- og fanskare, ofte verden over. Det er vel noe tiltrekkende med evig kjærlighet, og dødskjekke vampyrer. Mystikk, romantikk og evig kjærlighet, hvem kan motstå det?

Her er noen jenter med kjærester utover det vanlige:

Ja, hun måtte nevnes, så la oss bli ferdig med det først som sist:

Bella, i Twilight-sagaen av Stephenie Meyer

Helt vanlig, litt klumsete jente, som flytter til en ny by og blir forelsket i den mystiske Edward. Og hun bryr seg ikke om at han er vampyr, hun vil bli det selv også! Det hele blir ikke enklere av at hennes beste kompis Jacob er varulv, og dermed vampyrenes erkefiende. Drama!

Nora Grey i Fallen engel-serien

Nora blir hjelpeløst forelsket i en ganske overlegen fyr: Patch. Han ser ut til å vite hva hun tenker og hvor hun er til enhver tid. Det viser seg at han er en fallen engel, som prøver å bli menneske. Selv om Nora prøver å holde seg unna

Sookie Stackhouse i serien med samme navn, av Charlaine Harris

Sookie jobber som servitør i en småby i sørstatene, og sliter med å få seg en kjæreste. Hun er veldig pen, men det er et problem; hun kan høre hva andre tenker. Men, så en dag dukker Bill opp, og hun kan ikke høre hans tanker. Han er nemlig vampyr! Og da er det gjort. Også her er en god venn av henne (sjefen) ikke særlig begeistret for vampyrkjæresten, denne kompisen er ikke varulv, men såkalt hamskifter. Det må nevnes at denne serien, som i filmatisert form er mest kjent som True Blood, kom FØR Twilight. Hvis noen lurte. Og en av de kule tingene med denne serien er at vampyerer er (mer eller mindre) akseptert del av samfunnet. Folk vet i det minste at de finnes, i motsetning til de fleste andre vampyrbøker jeg har lest.  

Zoey i House of Night-serien av P. C. og Kristin Cast

Zoey blir selv merket til å bli vampyr i første bok, med tittelen Merket. Hun begynner på vampyrskolen House of Night, der de utvikles og læres opp til å bli vampyrer. Hun får etterhvert en ganske voksen dose gutteproblemer, og det blir mange intriger når hun til tider har noe på gang med tre stykker samtidig. Vampyrer, elever, hun er til og med forelsket i en lærer. Mye drama her også!

Rhiannon i Hver dag av David Levithan

Hovedpersonen A våkner hver dag i en ny kropp. Et nytt liv. Og en dag våkner A i kroppen til Justin, kjæresten til Rhiannon. Endelig har A funnet noen hen vil være sammen med, hver eneste dag. Men hen har bare en dag som Justin, før hen våkner som en annen. Det blir en komplisert kjærlighetsaffære. Vakker historie om å elske og lengte i en roman helt utenom det vanlige.

Ivy i Kissed by an angel

Ivy mister kjæresten Tristan i en bilulykke, men finner ut at han er ikke borte. Han er hennes skytsengel!

Lucy i Dracula av Bram Stoker

Denne klassikeren må nevnes. Den er ikke heeelt innen sjangeren uskyldig jente blir forført av kjekk vampyr, men den godeste grev Darcula klarer å forføre og bite Lucy, som er venninen til Mina Harker, hovedpersonen Jonathan Harkes nygifte kone. Det jeg finner mest fascinerende med selve boka, er hvor lite romantikk det egentlig er i den, sammelignet med hvor mye sensualitet og erotikk som er tillagt karakteren i stort sett alle filmversjoner av historien.

Gwendolyn i Kjærlighet til alle tider av Kerstin Gier

Noen sliter med lange avstandsforhold og kjærester som bor langt unna. Gwendolyn har en kjærlighet på tvers av tidssoner...

Kate i Våk over meg av Amy Plum

Åh, her snakker vi romantikk! Paris, mystikk, spenning, og selvfølgelig en kjekk gutt som redder liv, og som viser seg å være en revenant. Han er en gjengjenger som ofrer seg for å redde andres liv. Ikke nødvendigvis det enkelste grunnlaget for et forhold. Men han lever evig!

Og helt til slutt, en gutt med en kjæreste utenom det vanlige:

Ethan i Vakre skapninger!

Kjæresten hans, Lena, er en "maner" (altså IKKE heks), og på 16-årsdagen sin må hun velge om hun vil være på den gode eller den onde siden... Eller, hun kan vel egentlig ikke velge, hun blir valgt.

Filmen har altså premiere i dag. Er det noen andre som har planer om å se denne? Vi gleder oss veldig til å se filmen! 


Dette innlegget ble opprinnelig publisert 15. februar 2013. Republisert i april 2015, til glede for gamle og nye lesere!

magi, film, vampyrer, vampyr, romantikk, dark romance, varulv, filmatisering, filmtrailer, liste

Nina Aalstad

Nina er leder for Ubok, og har jobbet med det siden hun fikk ideen i 2010. Hun har vært spesielt glad i ungdomslitteratur helt siden hun selv gikk på ungdomsskolen, og er veldig fornøyd med å få jobbe med ungdomsbøker! Nina leser nesten hele tiden, men er også veldig glad i å være ute i naturen. Hun reiser ellers mye rundt på skolebesøk og snakker for elever og lærere om Ubok og om bøker, og liker seg aller best når hun kan hjelpe noen å finne den neste, beste leseopplevelsen!