Nådegaven - og hvorfor du bør lese dem!

Publisert 3. august 2015 21:36, sist redigert 7. august 2015 10:10

Nådegaven er en fantastisk trilogi som består av tre gode bøker.  Katsa, Flamme og Blålind. Alle tre bøkene foregår i det samme universet. I første og tredje boka foregår all handlingen i Midtlun, Sunder, Montsø, Nander, Vester og Austtil, men i den andre boka foregår handlingen i rikene øst for Montsø.

Katsa
I en verden der folk født med ekstreme evner – kalt en nådegave – blir fryktet og utnyttet, bærer Katsa byrden av å ha en nådegave selv hun avskyr: nådegaven å drepe. Men etter å ha møtt Po er hun nødt til å bruke den mer enn hun vil selv for å redde og beskytte seg selv og andre. Denne boka er god på mange forskjellige måter. Den skildrer alt veldig bra og holder alltid spenningen på et perfekt punkt. Ikke for mye og ikke for lite.

Flamme
Som det siste menneske-monsteret i live, er Flamme også en av de kraftigste og vakreste av alle de vanlige menneskene. Hun har også evnen til å se inn i hodene til folk for og kontrollere de og lese tankene deres. Denne evnen blir brukt på en måte som gjør det spennende å lese om, men den blir ikke brukt hele tiden. Bruken av ord på riktige steder er også veldig god. Kort sagt, en av de beste i sitt slag som jeg har lest!

Blålind
Siden jeg ikke har lest Blålind enda, har jeg ikke så mye å si om den - enda... Men, her er det som står bak på boka: I en verden der et fåtall mennesker har ekstreme evner som kalles nådegaver, hadde kong Leck en nådegave som gjorde ham i stand til å lyve så alle trodde ham.
Da Blålind ble dronning ti år gammel, trodde hun at drapet på faren innebar slutten på hans brutalitet og psykopatiske påvirkning.
Hun tok feil.
Den etterlengtede oppfølgeren til Katsa og Flamme er mer voldsom, oppkvikkende, vemodig og romantisk. Blålind er nå atten år og mener at rådgiverne overbeskytter henne. Hun sniker seg ut av slottet på nattetid og vandrer gatelangs i sin egen by, forkledd og alene – og risikerer både å bli drept og få hjertet knust.

trilogi, ungdomsredaktør, Nådegaven

Sebastian Johnsen

Jeg er en 15 år gammel gutt som ble ungdomsredaktør på Ubok vinteren i 2014. Jeg ELSKER å lese fantasy, men kan ikke gjøre det hele tiden, dessverre... Jeg leser krim eller noe sånt noen ganger, med bare hvis boka er god. På fritiden liker jeg å spille eller være med venner. Jeg håper også at han kan skrive en bok engang, men er ikke så sikker på at jeg vil klare det.

Bøker i dette innlegget