Nathan bor i et bur

Publisert 16. april 2015 09:23, sist redigert 16. april 2015 09:57

Den aller beste boka akkurat nå, og den utvalgte boka april er Half bad - ondskapens sønn av Sally Green. I anledning temamåneden udøde passer det bra med historien om Nathan. Nathan bor i et bur. Han er heks. Moren hans er en av de snilleste, gode heksene, men faren hans er den aller ondeste. Derav tittelen Half bad, som på norsk kan løselig oversettes til halvt ond. Eller halvt god? For det er nemlig ingen som vet hvilken av sine foreldre han kommer til å slekte på. Og det er det som er grunnen til at han må bo i et bur…

Jeg må innrømme at dette var en av de bøkene jeg ble litt overrasket over å like godt. Jeg trodde ikke jeg likte bøker om hekser og trollmenn, og jeg var også skeptisk til den hypen jeg følte boka fikk allerede før den  kom ut. Men så begynte jeg å lese, og ble rett og slett bare sugd inn. For en karakter denne Nathan er!

I begynnelsen av boka møter vi hovedpersonen Nathan, innelåst i buret, og vi blir kjent med den usannsynlig sterke, utspekulerte og sannsynligvis onde hvite heksa som holder ham fanget. Senere går vi litt tilbake i tid, og får vite mer om da Nathan var liten, og hvordan han har havnet inni dette buret. Det er veldig spennende å se litt etter litt hva som har skjedd, og hvordan han har blitt den han er.

Dette er en fortelling med mye driv og spenning og ikke minst en kamp mellom det gode og det onde som er mer kompleks og forvirrende enn noe jeg har lest på en stund. Hvem er egentlig de gode? Og er de så gode som alle tror? Er den onde faren så ond som alle skal ha det til? Det er veldig lite som er helt svart-hvitt i virkeligheten, og det er det heller ikke i denne boka. Og nettopp det gjør at du bare må lese videre for å finne ut hva som skal skje!

Noe av det jeg likte aller best med denne boka er at hovedpersonen, den man følger i tykt og tynt og inn i buret, ikke er en typisk helt. Vi vet ikke om han er på den gode eller den onde siden, og han vet det faktisk ikke selv heller. Det minner meg om en av de andre ungdomsbøkene som kommer nå i vår, men jeg kan ikke si hvilken det er, for da spoiler jeg hele leseopplevelsen av den boka! Så.. Send meg en pm når du skjønner hvilken bok jeg mener, så kan vi snakke ;) PS: Den vil også bli blogget om senere i vår. 

Jeg gleder meg allerede til å lese neste bok i denne serien! Den heter Half Wild på engelsk, og jeg er spent på hvordan dette går... 


Bøker i dette innlegget

Ondskapens sønn

Sally Green

fantasy, ondskap, hekser, det gode, det onde, månedens bok, april 2015

Nina Aalstad

Nina er leder for Ubok, og har jobbet med det siden hun fikk ideen i 2010. Hun har vært spesielt glad i ungdomslitteratur helt siden hun selv gikk på ungdomsskolen, og er veldig fornøyd med å få jobbe med ungdomsbøker! Nina leser nesten hele tiden, men er også veldig glad i å være ute i naturen. Hun reiser ellers mye rundt på skolebesøk og snakker for elever og lærere om Ubok og om bøker, og liker seg aller best når hun kan hjelpe noen å finne den neste, beste leseopplevelsen!