Nettsidetips: Boksøk.no!

Publisert 10. mars 2015 14:55, sist redigert 10. mars 2015 20:38

I dag vil vi dele et tips med dere. Dette er en ganske ny nettside, og den er laget spesielt for alle som leser i motvind!

Boksøk.no er et nettsted som hjelper deg å finne bøker du får lyst til å lese! Her er det bøker både for barn, ungdom og voksne.

Av og til er hodet helt fullt! Det er ikke alltid man har lyst til å lese tjukke bøker med mange vanskelige ord, komplisert handling og liten tekst. Noen ganger vil man bare lese en god bok, uten å måtte streve seg gjennom den. En tynn, god bok, som ikke er for barnslig. En som er lett å lese, men ikke lettvint. Kanskje liker du tegneserier eller grafiske romaner? Eller bøker med litt større skrift og mer luft på sidene?

boksøk.no er disse bøkene samlet på et sted. Her er det mange ulike sjangre og kategorier, alt fra faktabøker, kjærlighetsbøker, til fantasy, spenning og fotball. Boksøk.no er lansert av Leser søker bok. Vi gjør en kvalitetsvurdering av alle bøker som kommer ut. De vi mener er både gode og lette å lese, legger vi inn i boksøk.no. Bøkene med bittesmå bokstaver, tettskrevne sider, mange lange vanskelige ord og fremmedord luker vi ut. De som har lesevennlige sider, enkelt språk og god struktur i fortellingen, tar vi med i boksøk.no.

Vi vil at alle skal finne kvalitetsbøker. En bok som gir deg lyst til å lese enda mer! Disse finner du på boksøk.no.

Noen av bøkene som ligger på boksøk.no kan du se nederst i dette innlegget. Er det noen av dem du har lyst til å lese?


lettlest, lesetips, nettsider

Nina Aalstad

Nina er leder for Ubok, og har jobbet med det siden hun fikk ideen i 2010. Hun har vært spesielt glad i ungdomslitteratur helt siden hun selv gikk på ungdomsskolen, og er veldig fornøyd med å få jobbe med ungdomsbøker! Nina leser nesten hele tiden, men er også veldig glad i å være ute i naturen. Hun reiser ellers mye rundt på skolebesøk og snakker for elever og lærere om Ubok og om bøker, og liker seg aller best når hun kan hjelpe noen å finne den neste, beste leseopplevelsen!

Bøker i dette innlegget