Nye bøker siden sist - august 2014

Publisert 29. august 2014 07:39, sist redigert 6. mai 2015 12:31

Bokhøsten er i gang, og nå kommer bøkene på løpende bånd framover. September er kanskje den måneden i året det kommer aller flest bøker, så før det braker løs vil jeg få presentere augustbøkene. 

Forrige oppdatering var i juni. For å se alle innleggene av denne typen kan du gå inn på "nye bøker siden sist".

Kjærlighet

I august har det kommet en rekke herlige, varme og såre kjærlighetsbøker. Battle av Maja Lunde ble vi så begeistret for at den ble månedens bok i august! Historien om jente og gutt fra ulike deler av samfunnet kan vi også lese om i Bare en dag av Gayle Forman. Ting vi gjør for LOVE av Torbjørn Moen er definitivt noe helt utenom det vanlige. Hovedpersonen her møter helt tilfeldigvis drømmedama en dag han er på kino alene. Og hun er interessert! Men ingen av kompisene hans tror at hun finnes..

Alt du kan ønske deg av Linn T. Sunne er en liten og ganske lettlest bok som ikke slipper deg så lett. Hva gjør du hvis du blir forelska i feil person? Dette temaet er det en hel del bøker om i høst, og en annen av dem er 1957 av Jon Ewo. En kontrafaktisk roman, om Norge etter at tyskerne VANT andre verdenskrig. Monika er blant de nazistiske ungdommene som skal videreføre den ariske rasen, men så blir hun forelsket i en av opprørerne.
I Det er min tur nå av Renate Nedregård får vi møte Melissa. Også hun faller for helt feil person. Hun har endelig blitt sammen med den kuleste gutten i gjengen når hun faller for den rike Alexander, som bor i suiten på hotellet der hun jobber som vaskehjelp. Romeo og Julie og West Side Story kan bare ta seg en bolle. Denne bokhøsten står i den umulige kjærlighetens tegn!

Drama

De som ikke finnes av Simon Stranger er tredje frittstående bok om Emilie, og som i de to forrige får man også her lyst til å gå ut og gjøre noe for å forandre verden når man er ferdig med å lese boka. Sterk og mørk leseopplevelse om de papirløse, de som ikke egentlig finnes.

Pappa er et postkort av Ida Løkås er en av ungdomsbokdebutantene i høst, etter at hun fikk veldig mange gode omtaler for sin debutbok (for voksne) Det fine som flyter forbi. Una har aldri kjent faren sin, men alltid fått postkort fra ham på bursdagen sin. Men på 16-årsdagen kommer det ikke noe postkort, og hun bestemmer seg for å finne ham, sammen med en ny venn som vil lage dokumentarfilm om hennes jakt på faren.


Humor

Primitive pungdyr av Arne Svingen: Dick har bestemt seg for å sette en uslåelig rekord: Han skal bli verdens mest negative person. Ideen er nyskapende. Den er genial. Og den er helt utrolig vanskelig å gjennomføre. Du kommer til å le deg i hjel, kanskje grine litt og muligens bli en smule klokere.

Spenning

I dødens labyrint (Maze runner) av James Dashner kommer på kino snart, og vi gleder oss! Vi har faktisk skrevet et helt eget blogginnlegg om noen av de bøkene vi gleder til å se på kino i høst. I tillegg kommer det snart en konkurranse snart der du kan vinne kinobilletter!

Fantasy

Den brennende broen av John Flanagan
Andre bok i serien om Vokterens lærling!

Bøker i dette innlegget

1957

Jon Ewo

Alt du kan ønske deg

Linn T. Sunne

Bare en dag

Gayle Forman

Battle

Maja Lunde

De som ikke finnes

Simon Stranger

Den brennende broen

John Flanagan

Det er min tur nå

Renate Nedregård

I dødens labyrint

James Dashner

Pappa er et postkort

Ida Løkås

Primitive pungdyr

Arne Svingen

Ting vi gjør for LOVE

Torbjørn Moen

nyheter, liste, nye bøker siden sist, august 2014

Nina Aalstad

Nina er leder for Ubok, og har jobbet med det siden hun fikk ideen i 2010. Hun har vært spesielt glad i ungdomslitteratur helt siden hun selv gikk på ungdomsskolen, og er veldig fornøyd med å få jobbe med ungdomsbøker! Nina leser nesten hele tiden, men er også veldig glad i å være ute i naturen. Hun reiser ellers mye rundt på skolebesøk og snakker for elever og lærere om Ubok og om bøker, og liker seg aller best når hun kan hjelpe noen å finne den neste, beste leseopplevelsen!