Nye bøker siden sist - april 2016

Publisert 10. april 2016 01:02, sist redigert 6. mai 2016 11:37

Endelig! Her kommer neste runde med flunkende nye bøker. Jeg er inspirert og vet hva jeg skal lese neste gang! Hva med deg? Denne gangen er det mer hverdagslig dramatikk som er i fokus; i to av bøkene er hovedpersonene alvorlig syke, to har sykdommer som gjør dem utenfor, en har mistet en nær venn og må finne veien videre, De4-jentene tar opp tematikk med prestasjonsdop og hva skjer når noen ungdommer gjør suksess i reklamebransjen? Jeg lover latter, tårer og smil. Og grøss! Embrace yourselves - Cthulhu er tilbake... 

Hvis du vil se tidligere publiserte innlegg av denne typen kan du klikke deg inn på "nye bøker siden sist".

Fantasy

Half Lost: Hevnen

Sally Green

Siste del av trilogien til Sally Green! Hvordan vil det gå med Nathan? Vil de sorte og de hvite heksene klare å slutte fred? Jeg har gledet meg lenge til å få lese avslutningen på denne fantastiske fortellingen. Har du ikke lest de to andre bøkene i serien vil jeg anbefale at du gjør det. Nå. 
Også en oppfølger, dette er bok nr 9 i serien Den siste lærling. Etter mange prøvelser har Tom, Grimalkin og vokteren fått kappet av hodet av Den onde. Den onde er ikke beseiret enda - bare svekket - og Grimalkin må holde hodet hans unna de mørke tjenerne for enhver pris...
Scifi / Dystopier

Splintret

Neal Shusterman
Ved at abortloven blir fjernet har en ny lov kommet på banen: Når barnet er i alderen 13-18 år kan foreldrene velge å "unwinde" barnet. Det vil si at det blir sendt avgårde for å få organer og kroppsdeler delt opp og høstet inn. Makabert tenker du kanskje? Ja, dette er ikke en bok for de sensitive. I boken møter vi Connor, Risa og Liev som alle skal bli fragmentert; Connor fordi foreldrene synes han er uregjerlig, Risa for å kutte barnehjemskonstnader og Liev fordi han er født til formålet av religiøse grunner. De kommer sammen og må være på rømmen til de fyller atten, først da er de trygge. 
For å se en uoffisiell boktrailer fra operasjonssalen klikk deg inn her! 


Gjennom Divergent-serien har vi blitt godt kjent med Tris, hennes liv og tanker, men nå det hemmelighetsfulle og kjekke Four sin tur til å fortelle fra sitt synspunkt. 
Vi blir også lovet eksklusive scener fra filmen, så dette kan bli spennende. 
Drama


En klassekamerat dør og hele den lille bygda Kjøllesfjord er i sorg. Jenny klarer ikke å være helt lei seg fordi hun er forelsket i Julian. Bestevenninnen Henning blir veldig innesluttet og plutselig en dag er han borte. Hvor har det blitt av Henning? Var det galt av Jenny å være forelsket når hun burde sørge over Michael som alle de andre?
En spennende fortelling om vennskap, kjærlighet og savn. En nestenulykke gjør at Ryan mister hukommelsen. Plutselig står hun der uten anelse om hvem hun er og hvorfor hun er der. Alt hun har å gå etter er nøkler og en krøllete brev adressert til broren, og hun må begynne å nøste opp sitt eget liv. I denne prosessen møter hun Samuel,som har lovet å aldri fortelle om broren hennes. Hva er det som har skjedd? Hva er det som er så hemmelig? Nydelig og trist bok om sykdom og død, og dette er en bok du vil ha med deg videre. Engel i snøen er også den eneste ungdomsboken denne våren som er på nynorsk. Kjærlighet


Ruben er forelsket i Alona. Ruben er også veldig syk og skal snart dø. Før han dør er det så mye han vil oppleve og han har et sterkt ønske om å sette spor etter seg. Om kvelden sniker han seg ut og henger opp tekster rundt omkring i byen iført OnePiece, hoppbriller og skinnhjelm for å ikke bli kjent igjen, noe som har gitt han tilnavnet den mystiske gatepoeten. 
Dette er Levi Henriksens første ungdomsroman og den anbefales veldig. 
Så lenge himmelen er over jorda er månedens bok i april. 


Maddy er allergisk mot alt, mot verden. Dette gjør at hun har ikke vært utenfor døren på mange år og har kun kontakt med moren, sykepleieren og innimellom læreren. Dette er noe som snart vil ta slutt, for en dag kommer det en flyttebil til gaten hvor Maddy bor, med flyttebilen kommer Olly. Og det er vel åpenbart at det vil bli litt kjærlighet i luften.

Jeg tror boken er like fin som forsiden, og har lagt denne øverst i lesehaugen. 


I denne boken møter vi Maggie har mistet synet for et snaut halvår siden. Dette er noe hun ikke har forsont seg med, og det ender med en alvorlig hendelse på skolen. En dag kan plutselig Maggie se igjen, men bare en enkelt person. Tiåringen Ben har sneket seg inn i Maggies mørke, en positiv gutt som ser lyst på livet. Men det er en grunn til at Maggie kan se ham; Ben er nemlig døende. Hvis hun skal hjelpe Ben, må hun først hjelpe seg selv. 


Husker du historien om A som våknet opp i forskjellige kropper hver dag? A er aldri den samme personen to ganger og får aldri oppleve vennskap som varer i mer enn én dag. Men det var før han møtte Rihannon og ble forelsket. I oppfølgeren er det Rihannon vi følger og vi får historien fra hennes side. 
Om dette er en bok jeg har gledet meg til? Ja! Lyst til å vinne forgjengeren? Det er enda tid for konkurransen vår utløper ikke før tirsdag. Klikk deg inn her for å delta. Humor

Hvordan skal det gå når noen ungdommer bli ledene på reklamemarkedet? Jacka, Putte og Roland har alltid vært interessert i reklame, og når læreren tipser tvillingene om at de kan lage reklame som skoleprosjekt begynner steinen å rulle. I istedet for et fiktivt produkt oppsøker de den lokale brusfabrikken og får lov til å lage reklame for en av brustypene (den minst solgte). Reklamen blir en suksess, ryktet om de flinke ungdommene spres og jobber begynner å komme. Dette liker ikke reklamebyrået som gjør alt de kan for å stikke kjepper i hjulene. En artig og underholdende bok! Hvordan skal det gå når skolens pøbel og bråkmaker oppdager poesi? Og blir helt hekta på Wildenvey!  Dette er ikke godt for imaget og må hemmeligholdes for enhver pris, spesielt hvis han skal få innpass i gjengen til Osman. Her er det tagging og banking på dagtid og frie vers, allitterasjon og metaforer på kveldstid. Også er det Ling, da. 
Spenning


Spenning og sosiale medier! Lives bestevenninne begår selvmord og da Live begynner å nøste opp venninnens liv ramler hun over en falsk facebookprofil som har kommet med trusler og drevet med utpressing. Live og vennen Eric begynner å ta opp jakten på denne fyren, en jakt som skal bli svært farlig. Utpresseren har nemlig noen triks i ermet og plutselig er det Live og Eric som blir jaktet på. Grøss


Grøss og gru, Chtulhu er tilbake! Tore Aurstad bygger videre på den kjente fortellingen til H.P. Lovecraft (som faktisk handler om en norsk sjømanns opplevelser i Sørishavet). Hos Austad møter vi også Gustaf Johansen, men det er nabogutten Amund som er bokens hovedperson og Aurstad leder oss videre i fortellingen der Lovecrafts slutter. 
Mens du leser denne boken kommer du til å høre ubevisst etter den taktfaste messingen "Tekeli-li, Tekel-li". Dette er en av mine favoritter denne bokvåren og er et absolutt must for de som liker litt grøss. 


Så, hva har du lyst til å lese?

nyheter, lesetips, liste, nye bøker siden sist, april 2016

Cornelia er utdannet litteraturviter og jobber som bibliotekar på et lite bibliotek i Lardal.

Bøker i dette innlegget