Nye bøker siden sist - februar 2016

Publisert 29. februar 2016 14:19, sist redigert 29. februar 2016 17:59


Bokvåren er i gang og vi skal ta en titt på alle bøkene som har kommet nå i starten av dette året. Kanskje du finner din nye favoritt på listen under? Her er det alt fra fantasy og dystopier til kjærlighet og hverdagslig dramatikk. 

For å ta en titt på tidligere innlegg av denne typen kan du gå inn på "nye bøker siden sist". 


Fantasy

Demonenes sang

Demonenes sang

Chris Tvedt
Oslo, 1936. Thorgil har to ting han ikke er så fornøyd med: høyden hans og de to plageåndene av noen skolekamerater som gjør livet surt for han hver eneste dag. En dag klarer han plutselig å ta igjen og det med uante krefter!  Samme dag får han besøk av to merklige menn som skal ta han med til faren hans. En far som han ikke vet noe om, men lenge har hatt drømt om å møte. Det viser seg at turen til Tien Shan - hvor faren bor - blir alt annet enn fredelig, og han får vite mye om sin far og ikke minst seg selv! 
Dette er første bok i en trilogi, og jeg gleder meg til fortsettelsen! 

Silber: Drømmenes andre bokKerstin Gier
Endelig er den her! Denne har iallefall jeg ventet på! 
Vi er tilbake hos Liv og gutta, og her har det ikke blitt noe roligere siden sist. Skumle skygger i drømmeland, hemmeligheter, forelskelse, familiekonflikter, søsteren som har begynt å gå i søvne, uroligheter og en bestemor med sans for intriger. Her er det mye å stri med - både dag og natt! 
Hvis du likte Kjærlighet til alle tider-trilogien til Gier, så liker du denne også. 


SommersverdetRick Riordan

Ny serie fra Rick Riordan! Denne gangen er det basert på norrøn mytologi. 
Magnus Chase lever på gaten etter at moren ble drept av ulver. Som han åpner boken med: "Jeg er seksten år gammel. Dette er historien om hvordan det gikk nedover med meg etter at jeg ble drept."  Oh, spennende! 
Og forresten, han er fetteren til Annabeth Chase.  


Eventyr suger
Simen Meisdal
Eventyr suger er debutboken til Simen Meisdal. Bok åpner rett på et drap, hvor antihelten Max skyter en trollmann i ansiktet så blod og hjernemasse spruter. Vi møter Simon som har en kreftsyk far, og er villig til å gjøre alt for å få han frisk igjen. På et jobbintervju hopper han inn vinduet etter å ha blitt jaget av et beist av en hund, og plutselig er han i en annen verden. Jobben han blir tilbudt er ikke akkurat den han hadde forestilt seg. 


Scifi / Dystopier

Markspist måne
Standish er rar. Han har dysleksi. Han har også to forskjellige farger på øynene. I sektor syv hvor han bor, er han og de andre avvikerne under kontinuerlig oppsyn. Det er helt vanlig at folk bare forsvinner, og da er det som om de aldri har eksistert. En dag flytter Hector inn i nabohuset og de blir venner. Men en dag forsvinner han og hele familien Lush. Hva var det Hector så på den andre siden av muren? Hvorfor gjemmer månemannen seg i kjelleren hos Standish? Og hva er det Moderlandet for enhver pris vil holde skjult?Dette er siste bok i trilogien Kloden under vann. I denne dystopien er hele verden oversvømt, med unntak av noen få fjelltopper. Hvordan vil det gå med Jarii, Malco og Lara? De har overlevd mye, men forholdet dem i mellom har forandret seg... Så blir Jarii savnet, og Lara må dra ut på en farlig reise for å finne vennen. 

Drama

En del av meg

Superfin bok om ei jente som vil finne ut mer om sin indianske far hun aldri har kjent. Ida har alltid følt seg litt utenfor i familien, hun er liksom ikke samme type som  storesøsteren eller moren. Etter skilsmissen tok moren et sommerkurs i USA, innledet et forhold med en gift professor og resultatet var Ida. For å finne ut mer reiser Ida til USA og tar et sommerkurs ved samme skole. Her er det kjærlighet, vennskap, collegeliv og familiekonflikter. Absolutt verdt å plukke med seg! 


OG

OG er en bok om annerledeshet. Om å være ny i et land, med alt det medfører. Veronica Salinas gir oss perspektivet på hvordan det er å komme til Norge. Om vennskap hvor man ikke deler samme språk. Ennå. Om hvor alene man kan føle seg. Om savnet til hjemlandet. 
Hjerteløs
De4 jentene er tilbake!  Denne gang er det Stine vi følger. Etter å ha lagt ut en video på YouTube blir hun plutselig populær. Superpopulær! Det tar helt av med klikk, delinger og likes, og hun blir kontaktet av et plateselskap. Så viser det seg at en av jentene i bandet har en mørk hemmelighet. Kan Stine og de andre jentene i De4 hjelpe? 
Dette er den tredje boken i serien om de fire bloggerne som slår seg sammen for å løse problemer. Kjærlighet

Audrey ut av mørket

Audrey har angst. Hun går ikke utenfor døren og ser verden gjennom et par sorte solbriller. Dette fordi hun har opplevd noe traumatisk på skolen hvor jentene som gjorde dette mot henne har blitt utvist. Så begynner en kamerat av broren å komme på besøk oftere og kommunisere med henne på lapper. Sakte men sikkert, kommer Audrey tilbake til livet. 
Sophie Kinsella blander humor og et sårt tema, og gjør det på en feiende fin måte. 


Det er bare kjærlighet

Tenk å bli sammen med feil jente fordi bestevennen din ønsker det. Det er kjedelig, det! Spesielt når jenta du egentlig er interessert i, tror at du er forelska i en annen! Jonathan blir sammen med Liva bare fordi at da blir Savannah sammen med Axel. Men det er jo Alina som Jonathan vil ha. Alina som har vært med i en reklame for håndvesker. 
Ikke er det så greit hjemme heller, med broren Trym som ikke ser bort fra en mulighet til å plage lillebroren sin. Søt fortelling om den første kjærligheten, vennskap og forviklinger. Det hjelper ikke å blunke

Lily er født med hareskår, og har et stort arr i ansiktet og en skjev nese. Dette er ikke akkurat noe som gjør at man føler seg pen. Men Lily er glad i å løpe og da gjør det ikke noe om man har et arr som deler leppa i to. Så blir hun forelsket i bestevennen... 

Kanskje det er hjertet

 Helene Guåker er tilbake med en ny bok, og denne gang er det en diktsamling! Her blir vi bedre kjent med Vilde, hovedpersonen i boken Juksemaker som kom i 2015. Vilde kan nesten ikke vente på at noe skal skje. Og mye skjer; forelskelse, vennskap, konflikter og alt som tilhører i denne perioden i livet. 
Spenning

Man dør litt hver dagArne Svingen
Nervepirrende spenning fra første til siste side! Denne er det vanskelig å legge fra seg før siste side er lest. Aksel opplever en dag å finne en fremmed mann i leiligheten sin. En elegant, dresskledd mann som har rigget i stand slik at det skal se ut som Aksel har begått selvmord. Aksel er snarrådig og smetter unna, men det er ikke så lett å komme seg unna en profesjonell leiemorder. Hvem er et som vil ha ham drept? Og hvorfor?

Man dør litt hver dag er også månedens bok her på Ubok i februar.  Byen bak murene

I denne avstengte byen finnes det kun tre regler; løp fort, ikke stol på noen og ha alltid med deg en kniv. Dette lover godt! Vi møter Dai, Jin og Mei Yee som hver for seg prøver å overleve i denne labyrinten av en by. Dai selger narkotika for en hensynsløs gjengleder, Jin har måttet forkle seg som en gutt for å være trygg og søker etter søsteren som forsvant, og Mei Yee er fanget på et bordell og har snart gitt opp håpet. Vil veiene deres krysses? Dette blir spennende! 


Arven

Husker du hvordan det gikk med Allie? Rebellen som ble sendt på Cimmera kostskole fordi hun hadde vært så uregjerlig? En skole som var full av hemmeligheter? Og at det ikke var en tilfeldighet at hun ble sendt nettopp dit?

Vi er tilbake på Cimmera og nå har farene kommet innenfor murene! Og ikke minst er vi spente på hvilken relasjon familien til Allie har til skolen...Historisk 

Birkebeinerne
Skituren som bestemte Norges skjebne! Filmen ruller og går på kino, men her boken! Jon Ewo har skrevet en ungdomsbok basert på filmmanuset. Birkebeinerne som tok skiene fatt for å bringe vesle Håkon Håkonsson i sikkerhet i Nidaros fra baglerne. Det beste er at alt er jo (nesten) virkelige hendelser!
I et intervju med Jon Ewo tidligere denne måneden kan du lese hvordan han synes det var å jobbe med dette bokprosjektet. Her kan du lese om filmen!


Gutten på toppen av fjellet

Husker du Gutten med den stripete pyjamasen? Her kommer en ny, sterk roman fra samme forfatter. Pierrot har blitt foreldreløs og må derfor flytte fra hjembyen Paris til tanten Beatrix, som jobber som husholderske hos en rik familie i de tyske fjellene. Det viser seg at stedet tanten jobber er landsstedet til Adolf Hitler... Året er 1935. nyheter, liste, nye bøker siden sist, februar 2016

Cornelia er utdannet litteraturviter og jobber som bibliotekar på et lite bibliotek i Lardal.

Bøker i dette innlegget