Nye bøker siden sist - juni 2015

Publisert 16. juni 2015 11:30, sist redigert 16. juni 2015 15:48

Nå er sommeren snart her, og vi sender dere ut i ferien med den aller siste lista over nye bøker for våren 2015. Det er ikke så mange nå på tampen av sesongen, men det er definitivt noen perler her!

Fantasy/dystopi/spenning

Blålind (Nådegaven 3) av Kristin Cashore (fantasy)
Svart som ibenholt (Snehvit-trilogien 3) av Salla Simukka (realistisk spenning)

Først er det to bøker i hver sin kategori, som har mye til felles. De er tredje og siste bok i en trilogi. Jeg har ventet meg helt gal på begge disse to bøkene! Ikke minst: De lever opp til de skyhøye forventningene. De er både vanvittig spennende og godt skrevet. 

Den første boka i hver av seriene har vært månedens bok på Ubok i fjor, så her er det virkelig kvalitet vi snakker om. 

Drama

Fuck verden av Monika Steinholm
En virkelig fiffig roman, ikke helt mainstream, men definitivt underholdende. Handler om å flytte, om å ha en mor som ikke er helt som andre mødre, og om å ikke være helt som alle andre selv heller. Og om hvor kult det er å være seg selv!

Vi er molekyler av Susin Nielsen
Denne er månedens bok i juli, så den får du veldig snart lese veldig mye mer om. Som en liten teaser kan jeg avsløre at jeg falt helt pladask for denne boka. Den er så søt og rett fram og ærlig talt bare sjarmerende. En nerd og en skikkelig bimbo blir plutselig stesøsken, og det går ikke helt knirkefritt. Men morsomt er det!

Knust (Små, søte løgnere 13) av Sara Shepard

Fakta

Egypt av Torunn Berge
En fargerik og spennende bok om å være ung i Egypt. Ganske ulikt andre faktabøker om faraoer og ørken. Her får du grafitti, politisk opprør og ekte fortellinger fra ungdommer. 

Bøker i dette innlegget

Blålind

Kristin Cashore

Egypt

Torunn Berge

Fuck verden

Monika Steinholm

Knust

Sara Shepard

Svart som ibenholt

Salla Simukka

Vi er molekyler

Susin Nielsen

lese, lesetips, nye bøker siden sist, juni 2015

Nina Aalstad

Nina er leder for Ubok, og har jobbet med det siden hun fikk ideen i 2010. Hun har vært spesielt glad i ungdomslitteratur helt siden hun selv gikk på ungdomsskolen, og er veldig fornøyd med å få jobbe med ungdomsbøker! Nina leser nesten hele tiden, men er også veldig glad i å være ute i naturen. Hun reiser ellers mye rundt på skolebesøk og snakker for elever og lærere om Ubok og om bøker, og liker seg aller best når hun kan hjelpe noen å finne den neste, beste leseopplevelsen!