Nye bøker siden sist - september 2015

Publisert 28. september 2015 14:26, sist redigert 25. februar 2016 15:13

Nye bøker siden sist! Vi er midt inne i bokhøsten, og bøkene ramler inn som blader fra trærne. Veldig mange gode bøker! Vi presenterer her alle bøkene som har kommet ut siden sist innlegg
For å se alle innleggene av denne typen kan du gå inn på "nye bøker siden sist".

Realistisk


Fordi jeg elsker deg

Snart var området rundt øyet som det alltid hadde vært. Den smale røde stripen på kinnet bleknet og forsvant til slutt helt. Huden på overarmene og håndleddene ble like hvit og glatt som før.Fredrik har verdens største smil. Han er verdensvant, han vet alltid hva han skal si.

7 døgn for oss

Tre 16-årige jenter, tre nasjonaliteter, tre temperamenter – og en svensk schæfer. Danske Kat, norske Silje og svenske Tessa møtes på Camp Focus, en skandinavisk selvutviklingsleir for unge jenter. Leiren er lagt til Vänersborg i Sverige i den andre uken av juli.


Anonym

De4

Julie har fått nok av å bli mobbet og bestemmer seg for at også hun har rett til å leve ut drømmene sine. Skjult bak bloggprofilen AnonymGirl, kan hun leve livet hun alltid har ønsket seg, og hun blir en mektig spiller i blogg-universet.

Modellene

De4 2

Beas drøm om å bli modell kræsjlander da hun får beskjed om at hun er for tykk. Men da hun blir kontaktet av en agent som sier hun er noe av det mest talentfulle han har sett, bestemmer Bea seg for å ikke gi seg - hun skal lykkes koste hva det koste vil.

Hevnen

De4 1

Julie tvinges til å delta i et antimobbeprogram sammen med skolens verste mobber, Charlotte. Begge forsøker å sabotere programmet, men innser etter hvert at dette er starten på et helt spesielt vennskap. Samtidig leter De fire etter Jenny Skoglund, en sak som blir stadig mer dramatisk.

#alfahann

Han har hele pakka: Han er smart, populær, kjekk, og har en kropp som alle de andre guttene i tiende misunner ham. I tillegg er Torstein sammen med Viktoria, den perfekte dama. Livet hans er som skapt for Instagram.Men den som har ALT, har også ALT å tape.


Mygglandet

Jeg er en samling av merkverdigheter, et sirkus av nevroner og elektroner, hjertet mitt er sirkusdirektøren, sjelen min er trapeskunstneren, og verden er mitt publikum. Det lyder rart fordi det er det, og det er det fordi jeg er rar.

Jeg og Earl og jenta som dør

Befriende morsomt om det verste som kan skje. En hjertevarm fortelling om en rar gutt, hans enda rarere venn og en jente som er dødssyk.Greg (17) elsker gamle filmer, men han hater å skrive - likevel skriver han denne boka (fordi han bare må)


Vanessa Svartmo

Jeg har nettopp hatt en åpenbaring: Jeg er nederst. På planeten. Når det kommer til lykke. Jeg gjentar: Jeg er kloden Tellus’ mest ulykkelige menneske. Banna bein.Vanessa Svartmo bor med moren sin i Oslo. Hun har nettopp innsett at hun er helt nederst på planeten. Hva lykke angår.

Penny har en hemmelighet

Girl Online 1

Jenta fra Brighton møter gutten fra Brooklyn.15 år gamle Penny har en stor hemmelighet. Ingen vet at det er hun som er bloggeren Girl Online. På bloggen deler Penny alt som er viktig i livet: vennskap, gutter, forelskelse og panikkanfallene hun sliter med.


Solospill

Jeg heter Tori Spring. Jeg liker å sove, og jeg liker å blogge. I fjor hadde jeg venner. Men den delen av livet mitt er over nå.Nå har jeg bare Solospill. Og Michael Holden.Jeg aner ikke hva Solospill prøver på. Og jeg bryr meg ikke om Michael Holden. Jeg gjør ikke det. Helt sant.

Kamuflasje

En veibombe har gått av ved en norsk leir i Afghanistan. Medienes rapporter er uklare. Forsvaret holder tett. Hjemme i Norge sitter Renate og spør seg om faren kan ha blitt drept.

Fantasy

Opprøret

Half Bad 2

Det er dramatisk, det er sårt, det er ganske vilt.Nathan er den klassiske, halvt onde, halvt gode helten. Han er utstøtt og jaktet på av de hvite heksene samtidig som han er forhatt og fryktet av de svarte. Faren hans er Marcus, den skumleste svarte heksen som noensinne har levd.

Kråkene

Dyremaneren 1

NATTEN VAR HANS. HAN KJENTE SKYGGENE, SMAKEN OG LUKTENE I en by ødelagt av kriminalitet bor tretten år gamle Kra alene i en trehytte. Men han er aldri helt alene. Tre kråker er hans eneste venner, og de hjelper ham med det han trenger. Blackstone pleide å være en pulserende storby.


Forrådt

Violet Eden 3

Leken er over. La kampen begynne.Serien om Violet Eden er en besnærende kombinasjon av mytologi og mørk, sexy paranormal romanse. Dette er dampende hett!Violet Eden vet at livet aldri vil bli som før.


Demonjegerne

Julie er hamskifter. Hun kan forvandle seg til en svart panter, og hun vil reise til andre verdener hvor det er flere som henne. Og hun vil ha med seg Henrik. Men han har bestemt seg for aldri å bruke evnen sin som ulvehybrid mer. 

Bak murene

Night School 1

Hva gjør du når stedet som skulle beskytte deg, viser seg å være det farligste stedet av dem alle?Allie hater skolen. Broren har forsvunnet. Hun har nettopp blitt arrestert. Igjen.
Dystopi

Bouvetøya 2052

Året er 2052. Startskotet går for tidenes heftigaste nett-reality, ein klimakonkurranse på isolerte Bouvetøya i Sørishavet. Ein ungdom frå kvar verdsdel, kvar med sine unike eigenskapar, skal knive om enorme pengesummar.


Spring så fort du kan

Hva ville du gjort dersom alle døde og du var den eneste overlevende?Sofia Nordin ble nominert til Nordisk råds pris for barne- og ungdomsitteratur for boka «Ett sekund om gangen».

Spenning

Glimt

Jon flyttar til ei øy i havgapet med legemor si. Det vakre landskapet skjuler stygge løyndommar; for kvifor må ungdommane ut av ungdomshuset før klokka 19:33, og kva er det demente frk. Hansen eigenleg prøver å fortelje Jon? Kva har 2. verdskrigen å gjere med alt det mystiske som skjer?

Oppdraget

Boy Nobody 2

Han var den perfekte leiemorder. Men nå har han begynt å stille spørsmål – og Programmet frykter at deres sterkeste kort er blitt en trussel.Andre bok i den intenst spennende thrillerserien Boy Nobody.


Kaptein Nemos testamente

Strandet på en øde øy opplever 17 år gamle Paul at å overleve alene, uten moderne hjelpemidler, er vanskeligere og mye farligere enn han kunne forestille seg. Men hvilken øy har han strandet på? Og vil noen finne ham? Kjæresten Unn og fetteren Leif legger ut på leting etter Paul.

Mumiens mysterium

Robert hjelper moren sin med et større utviklingsprosjekt i Egypt. Et gammelt gravkammer skjuler hittil ukjente slektninger av en farao. Men gravkammeret er forseglet med en forbannelse. Og Robert viser seg å være den eneste som kan oppheve forbannelsen. 

Blod av mitt blod

I hunt killers 3

Jazz Dent er blitt skutt og etterlatt for å dø i New York. Kjæresten Connie er i klørne på Jazz’ seriemorderfar, Billy. Og bestekompisen Howie ligger og forblør på gulvet hjemme hos Jazz i småbyen Lobo’s Nod.


Fakta

Terror

Vi hører om terrorisme nesten hver dag, og den preger livet vårt. Men hva er egentlig terrorisme? Hvor farlig er det? Hvorfor oppstår terrorisme? Og kan man bli kvitt terrorisme?


Noe helt annet!

Herp boka

En minnebok som er laget for å bli herpa på de mest oppfinnsomme måter!Dette er en bok for alle som aldri har klart å begynne på, fortsette med eller avslutte en minnebok. En illustrert bok som inneholder en revolusjonerende samling av inspirerende oppgaver. Her kan du virkelig bruke fantasien!

Hvilken gleder du deg til å lese?

nyhet, nyheter, lesetips, liste, nye bøker siden sist, september 2015

Nina Aalstad

Nina er leder for Ubok, og har jobbet med det siden hun fikk ideen i 2010. Hun har vært spesielt glad i ungdomslitteratur helt siden hun selv gikk på ungdomsskolen, og er veldig fornøyd med å få jobbe med ungdomsbøker! Nina leser nesten hele tiden, men er også veldig glad i å være ute i naturen. Hun reiser ellers mye rundt på skolebesøk og snakker for elever og lærere om Ubok og om bøker, og liker seg aller best når hun kan hjelpe noen å finne den neste, beste leseopplevelsen!

Bøker i dette innlegget