Ønskeliste fra ungdomsredaksjonen

Publisert 10. desember 2015 12:57, sist redigert 10. desember 2015 18:47


Vi har spurt ungdomsredaksjonen hvilke bøker de ønsker seg til jul. 

Her kan du se hva som står på listen til Oline og Aurora!


Oline ønsker seg: 

Lola and the Boy Next Door av Stephanie Perkins
Ønsker meg denne fordi jeg har lest Anna and the french kiss og jeg elsket den! I tillegg sier mange at denne er bedre.

Isla and the Happily Ever After av Stephanie Perkins
Denne står på ønskelista mi av litt samme grunn som den over. Jeg elsket debutboka til forfatteren og kan ikke vente med å lese flere nydelige kjærlighetshistorier!

•The Selection-serien av Kiera Cass
Denne bokserien ønsker jeg meg fordi jeg alltid har syntes det har vært litt spennende med kongelige. I tillegg har jeg hørt mye bra om den!

Harry Potter and the Philosopher's stone, illustrert versjon av J.K. Rowling
Denne er virkelig et julegaveønske! Jeg, som den Harry Potter-fanen jeg er, har siklet etter denne siden den kom ut i butikken. Bildene er så nydelige, og så utrolig godt egnet til teksten!


Aurora ønsker seg: 

Marsboeren av Andy Weir
Etter å ha blitt hyllet som bok og nå også som film, er jeg litt flau for å ikke allerede ha lest den. Uansett, det høres ut som verdens kuleste handling. Jeg har alltid vært fascinert av romreiser og spesielt Mars.

Ready Player One av Ernest Cline
En dystopi plassert inne i et videospill… Kan det bli noe bedre? Denne ble anbefalt i mine lokale bokhandel av en av de ansatte, har en 4.31/5 rating på good reads og har fem av fem stjerner på Ubok. Dette er en bok jeg vil få med meg.

The Monogram Murders av Sophie Hannah
Vennene mine ble sjokkert da jeg fortalte at jeg ikke hadde hørt om Poirot i en alder av 13. Dette måtte gjøres noe med, og jeg ble beordret ned til bokhandelen. Der fant jeg en Poirothistorie skrevet av forfatteren Sophie Hannah i fjor, men allikevel stemplet med Agatha Christies kjente navn. Jeg ble nysgjerrig!

Summer at little Beach Street Bakery av Jenny Colgan
Når jeg sitter inne med en kopp kakao og måkebilen har tettet oppkjørselen vår, trenger jeg litt sommer. Selv om vinteren er min yndlingsårstid, kan det bli litt mye av det gode. Derfor setter jeg opp en sommerbok på ønskelisten min, slik jeg gjør hvert år.

Harry Potter: The Creature Vault av Jody Revenson
Som selverklært Harry Potter geek, trenger jeg jo alt HP-merch på denne jord. At jeg ikke har kjøpt denne allerede, overrasker nok litt, men på ønskelista står den i alle fall.

It’s Kind of a Funny Story av Ned Vizzini
Dette er en bok jeg har ønsket meg lenge. Den er ikke så veldig kjent her i Norge, men etter hva jeg har lest om den, er den utrolig bra. Har du lest den?


Hva ønsker du deg til jul?


              

(Bilder: Ever Present av JD Hancock og Christmas ornaments isolated on a white background av Petr Kratochvil)

Bøker i dette innlegget

Lola and the Boy Next Door

Stephanie Perkins

Marsboeren

Andy Weir

Monogram-mordene

Sophie Hannah

Ready Player One

Ernest Cline

The Selection

Kiera Cass

bøker, julegavetips, jul, ønskeliste, Julegavetips til meg, gave, ungdomsredaktør, desember 2015

Cornelia er utdannet litteraturviter og jobber som bibliotekar på et lite bibliotek i Lardal.