Påske er lesetid!

Publisert 7. april 2017 11:22, sist redigert 7. april 2017 11:21

Påsken betyr for mange lese- og spilletid. Vi i Ubok gleder oss over alle de gode bøkene, så her får du vite hva vi gleder oss til å lese i løpet av påskeferien.


Vidar: Gleder meg til å lese Caraval av Stephanie Garber. En fantastisk fortelling om det ubrytelige bånd mellom søstre, kjærlighet, tap, håp og det å ofre alt i jakten på seier. Jeg gleder meg også til å kaste meg over Miss av Synne Sun Løes. Den skal visst være både hysterisk morsom og utrolig rå der den skildrer det å være annerledes og det å finne sin helt unike plass i verden.

Alexander: Denne påsken blir det japanske spill på meg, men begge to hadde nok gjort seg som ungdomsbøker. I påsken skal jeg spille ferdig NieR: Automata. Det er et sært japansk action-rollespill du må spille igjennom fem ganger før du får hele historien. En veldig manga-aktig historie, hvor roboter kriger om jorden på vegne av menneskene samtidig som de diskuterer hva det egentlig vil si å være menneske. Jeg er omtrent halvveis og elsker det! Blir jeg ferdig med det så går jeg løs på Persona 5, også et japansk rollespill. Du spiller en gutt på videregående som, sammen med sin vennegjeng, bryter seg inn i onde folks sjeler for å stjele deres onde hensikter. I tillegg så må du balansere dette med "virkeligheten", så du må rekke å få gode karakterer, og prioritere å henge med vennene dine opp mot feks. å ha en deltidsjobb. Like deler dungeon-crawl, high-school drama og pokémon, jeg tror dette blir stas!Siri:
 Jeg skal lese Jag är Supermann av Lars Mæhle. I løpet av et varmt døgn i juli har fem ungdommer ulike situasjoner på forskjellige steder. Alle leter på et vis, etter en mening med alt. Jeg gleder meg til å lese den!
Her er teksten fra omslaget:

Bjørn, Eskil og ei svensk jente dreg ned til elva for å bade. Syriske Aya kjem til Sunndalsøra etter å ha flykta gjennom heile Europa. Anders blir besøksvenn på aldersheimen for å imponere Marianne. Karl gruar seg for å helde tale i gravferda til veslebror sin. Og rebellen Tuva er tvangssend til dalen, for å bli halden unna eit dårleg miljø i Oslo.
Og midt i alt dette finst det truleg også ein rømling, i skjul, ein eller annan stad.

Jeg har lest Mørket kommer innenfra av Tyra Tronstad før, men har tenkt så mye på den at jeg må lese den en gang til. Det er noe spesielt med denne boka. Den tar for seg radikalisering på den beste måten jeg har lest om til nå. Oppbyggingen mot et terrorangrep, selve angrepet og valgene menneskene tar etterpå, er utrolig spennende og ikke minst klokt skrevet om noe som ikke er så lett å forklare. Les den du også!

Nora: En skikkelig kjærlighetshistorie skal jeg lese! Bare du er skrevet av Anna Ahlund som er svensk, men nå er boka oversatt til norsk. Det eneste jeg har lest så langt er det lille utdraget forlaget har lagt ut. Det gir meg forventning om forelskelse sterkere enn noe annet, men også en fare for at alt allikevel kan gå i dass. Her er utdraget, og det overbeviste meg umiddelbart: 

«Frank, dette er John, lillebroren min.»
Han kikker opp og ser på meg.
Jeg holder pusten.
Øynene hans er elektriske. Svarte som et nattlig hav der lynet har slått ned. Uten å slippe meg med blikket reiser han seg, smiler og rekker frem hånden. Jeg tar to skritt fram og tar den. Håndflaten hans er kjølig.
«Hei, John.»

Påskeferie er årets første mulighet til å sitte ute i solskinnet, drikke brus, spise påskeegg og ikke gjøre noe som helst. Ikke en gang bla i en bok, fordi sola er for skarp. Eller skal du kanskje kjøre timesvis frem og tilbake til hytta. Uansett, du bør høre en lydbok! Er det kanskje noen av de store snakkisene du ikke har fått lest enda? Kanskje Siri Pettersens sin Ravneringene eller hva som helst av John Green? Jeg synes også det er veldig fint å høre gamle favoritter om igjen på lydbok. Kanskje påsken kan bli et gjensyn med en gammel favoritt?

Les mer om lydbøker og hvor du kan finne dem her


Her er en kort liste over flere bøker vi anbefaler til påskesolen:

Vi var løgnere av E. Lockhart
Stupekontroll av Neha Naveen
I morgen er alt mørkt av Sigbjørn Mostue
Hvileløs av Tina Trovik
Sprengt monster av Christian Valeur
Fangarmer av Tore Aurstad
Slipp Hold av Heidi Sævareid


GOD PÅSKE FRA OSS I UBOK!

lydbøker, spill, ferie, boktips, rollespill

Siri er ansvarlig redaktør på Ubok.no, hun skriver blogg og fikser ting i kulissene. Hun er veldig glad i å lese og leser mest skumle dystopier. Siri har to barn og en liten hund som heter Hulk. De er ofte å se i skogen. Eller med bøker i sofaen.

Bøker i dette innlegget