Redaksjonens lesetips!

Publisert 27. mai 2016 14:49, sist redigert 27. mai 2016 14:48

For en vår vi har hatt! Og da tenker jeg selvfølgelig spesielt på all den fantastisk gode ungdomslitteraturen som har kommet fra norske forfattere de siste månedene. 

Så fornøyde er vi i redaksjonen, at vi ønsket å lage et eget innlegg med våre personlige favoritter blant akkurat disse. 

Nora anbefaler: Det hjelper ikke å blunke av Lene Ask

Lilly har et synlig merke midt i ansiktet på at hun ikke er helt som alle andre. Hun har hareskår, men så langt har hun ikke brydd seg særlig med det. Når hun forelsker seg i bestekompisen blir det, som mye annet, forandret.

Det hjelper ikke å blunke er en bok om håpløs forelskelse og å ikke være bra nok. Selv om man er god i én ting er kan verden fort forandre seg og man føler seg som verdens største taper. Det er ei bok for deg som ikke trenger de store eventyrene, men som gjerne vil lese om noen som likner deg, som tenker at Lilly kanskje kunne gått i klassen din. For hvem har vel ikke vært forelska i feil person, og kjent at alt som før var enkelt og vanlig nå er ugjenkjennelig vanskelig!?

Nina anbefaler: Jeg er ikke av Martina Gaux

En nestenulykke gjør at hun brått ikke husker hvem hun er, og hvordan og hvorfor hun har havnet i New York. Det eneste sporet hun har, er et sett nøkler og et krøllete brev adressert til broren sin.

Jeg syns denne var spennende, fengende og ganske annerledes!

Hilde anbefaler: Mørket kommer innenfra av Tyra Teodora Tronstad

I "Mørket kommer innenfra" må to veldig forskjellige personer, Max og Linnea, prøve å samarbeide mens samfunnet er i ferd med å gå i oppløsning rundt dem. Boken er alvorlig og mørk, men de få lyspunktene som finnes er til gjengjeld så utrolig fine! Særlig da de møter Bror Kaspar Kapp, en underlig mann som har viet livet sitt til å hjelpe andre. I motsetning til alle andre i dette samfunnet, som bare gjør ting for sin egen skyld.

Kaja anbefaler: World of Spycraft II, Jakten av Tom Kristensen

Jakten er en skremmende aktuell spenningsroman om det skjulte livet på sosial medier. Den er en øyeåpner med tanke på hvor lett det er å tråkke over personvernets grenser, utgi seg for å være en annen enn den man er og utnytte dette til å misbruke andre via for eksempel Facebook. En skikkelig pageturner - ren spenning fra side én!

Siri anbefaler: Så lenge himmelen er over jorda av Levi Henriksen

Det er ikke så ofte at bøker starter med at vi får vite at hovedpersonen snart skal dø. Ruben er 16 år og vet at han har kort tid igjen. Han er forelsket i Alona Cohen, hans motsatte på mange måter. Ruben vil få mest mulig ut av den tiden han har igjen og sette spor etter seg.

Nå høres dette kanskje trist ut, men dette er aller mest en fortelling om livet, kjærligheten og å våge. Ruben skal ikke få oppleve å bli voksen, men han lever mer enn mange av oss den i løpet av den tiden vi har på jorda.

Cornelia anbefaler: Fangarmer av Tore Aurstad

Historien om Chtulu er straks 90 år gammel, først ført i pennen av H.P. Lovecraft, men den er like skremmende idag! Tore Aurstad tar oss med tilbake til 1925 og spinner videre på historien der Lovecrafts slutter. Her er det sjømannen Gustaf Johansens (Lovecraft) naboer - søskenparet Amund og Elise - som overtar stafettpinnen og må ta en eventyrlig ferd for å redde oss fra den mystiske og farlige Chtulhu. Dessverre finnes det de menneskene som ønsker vesenet velkommen... 

Da jeg leste innledningen i denne ble forventningene mine skrudd opp på maks - og jeg ble ikke skuffet! Hvis du ønsker et grøssende godt eventyr så er dette boken for deg! Del gjerne dine egne lesetips med oss i kommentarfeltet! God lesesommer :)

lesetips, Anbefalt av Ubok, mai 2016

Kaja Faye-Schjøll

Kaja sitter i Ubok-redaksjonen. Hun jobber for tiden i forlag, men er opprinnelig utdannet lærer og har tidligere drevet egen bokhandel.

Bøker i dette innlegget