Reprise: Om skriving

Publisert 9. januar 2016 11:52, sist redigert 9. januar 2016 11:53

For en stund siden hadde vi en serie her på bloggen hvor Elen Betanzo i Ubok intervjuet skandinaviske forfattere om deres forhold til skriving. Fem svenske og danske forfattere forteller om hvorfor og hvordan de skriver, om hvordan det er å skrive for ungdom og for voksne, om hovedpersoner de blir glade i, litterære forbilder, favorittbøker og om spennende og geniale plot. 


Denne serien passer perfekt inn i januars tema, så vi børster støvet av linkene (hvis det har rukket å legge seg noe støv der i det hele tatt), og presenterer postene på ny. Kos dere!


  • Johanna Thydell fra Sverige blander gjerne det mørke med det humoristiske når hun skriver. Hun har et eget skrivekurs på Youtube som du finner link til nederst i innlegget hennes. Les intervjuet med Johanna Thydell her.

  • Sanne Näsling fra Sverige forteller om hvordan det var å gi ut den første boka, Kapitulera omedelbart eller dö. Les intervjuet med Sanne Näsling her.

  • Jesper Wung-Sung er en dansk forfatter som er opptatt av spørsmålet om hva som gjør et menneske til et menneske. I tillegg skriver han veldig spennende bøker. Les intervjuet med Jesper Wung-Sung her.

  • Jessica Schiefauer er en svensk forfatter. Hun har skrevet boken Pojkarna, som handler om jenter som blir til gutter om natten. Hun skriver ofte for å gi seg selv et slags svar på ting hun tenker på. Les intervjuet med Jessica Schiefauer her.

  • Sanne Munk Jensen fra Danmark har blant annet skrevet boka Du og jeg ved daggry. Hun forteller om hva som skal til for å skrive frem en troverdig hovedperson. Les intervjuet med Sanne Munk Jensen her.

Sverige, Danmark, skrive, intervju, forfatterblogg, skrivetips, Serie: Om skriving, skriving, januar 2016

Hilde er redaktør på ubok. Hun har studert litteraturformidling på Universitetet i Oslo, og jobber i bokhandel og som frilans manuskonsulent og anmelder.

Bøker i dette innlegget