Skjulte kjærlighetshistorier

Publisert 18. februar 2016 12:00, sist redigert 22. februar 2016 15:47

«Hva er en skjult kjærlighetshistorie?» lurer du sikkert nå. Vel, min definisjon, er en historie der kjærligheten ikke er handlingen, den tar del i handlingen. 

Twilight (Stephanie Meyer) er vel et godt eksempel på det motsatte av en skjult kjærlighetshistorie. Om ikke Bella hadde møtt Edward, hadde hun ikke hatt noen problemer, hun hadde bare levd et vanlig liv. Her er kjærligheten mellom Edward og Bella det som setter handlingen i gang, og det som får dem opp i alle de andre problemene langs veien.

I Harry Potter, derimot, ville historien ha klart seg uten kjærligheten. Selvfølgelig, den hadde blitt litt annerledes, men det hadde ikke vært sånn at ingenting av det som skjedde kunne skje uten kjærligheten som er med.

Her er min liste med de bøkene jeg synes passer til denne beskrivelsen.

ADVARSEL: Det kan komme spoilers her

I Hunt Killer

I Hunt Killers er en utrolig spennende og nervepirrende historie om Jasper Dent, sønnen til seriemorderen Billy Dent. Han blir slengt ut i en mordgåte som mange tror han har skylden for. I andre boken blir han også sendt inn i en ny, enda større mordgåte som foregår i New York over de to neste bøkene. Ikke så veldig mye kjærlighet der, eller hva?

Tenkt to ganger. Jasper blir nemlig sendt på disse eventyrene (om man kan kalle dem det) sammen med sin beste venn Howie og kjæresten sin Connie. Hvordan ville historien ha foregått uten Jasper og Connies forhold?  Når du har lest boken tror jeg du skjønner hva jeg mener med dette…

The Hunger Games

Denne kjærlighetshistorien er vel ikke egentlig så veldig skjult. Om jeg skulle ha fortalt noen om The Hunger Games, ville jeg definitivt ha fortalt dem om Katniss Everdeen/Peeta Mellark/Gale Hawthorne. Det er ingen hemmelighet at det er en kjærlighetshistorie med i bildet her, men jeg synes denne skulle få en plass på listen som en verdig «skjult kjærlighetshistorie».

Sherlock Holmes

Om du har hørt om Sherlock Holmes, har du vel også hørt om Irene Adler. Den mystiske kvinnen som til og med Sherlock stilte spørsmål ved. Det er helt garantert noe mellom de to…

Death Note

Dette er nok mer en ensidig kjærlighetshistorie, fra Misa Amanis side. Hennes kjærlighet til Kira, og Light Yagami når hun finner ut at Light er Kira, er så sterk at hun vil gjøre hva som helst for ham. Light føler ingenting for henne, men han bruker kjærligheten hennes i sin favør.

Harry Potter

Alle har vel hørt om Harry Potter, og forhåpentligvis lest bøkene. Historien om den unge trollmannen fra England, som går på magiskolen Galtvort, og som må bekjempe den onde Lord Voldemort og hans hærskare med Dødsetere. Alle de spennende eventyrene de opplever leder opp mot den siste kampen mellom Harry og Voldemort. Men på veien dit, er det faktisk ganske mange kjærlighetshistorier. Vi har Cho Chang og Fredrik Djervel, siden Cho Chang og Harry. Så er det Hermine Grang og Victor Krumm, før Hermine ender opp med Ronny Wiltersen. Rulle Wiltersen og Fleur Delacour, den unge Professor Slur og Lilly Potter, siden Lilly Potter og Jakob Potter. Rubeus Gygrid og Madame Olympe Maxime. For ikke å snakke om Harry og Gulla Wiltersen. Er det flere? Jeg har mistet tellingen…

Kommer du på noen flere «skjulte kjærlighetshistorier»? Si det i kommentarfeltet! :D

Bøker i dette innlegget

I Hunt Killers

Barry Lyga

The Adventures of Sherlock Holmes

Sir Arthur Conan Doyle

The Hunger Games

Suzanne Collins

manga, kjærlighet, liste, februar 2016

Jeg liker å lese og skrive, jeg spiller også piano og gitar, og går i speideren. Jeg leser ganske mye forskjellig. Jeg leser også manga og ser på anime. Skriving er også en av mine hobbier, og jeg holder for øyeblikket på å redigere en bok jeg skrev i November 2015, ved navn Gudenes Krig. Jeg er en del av ungdomsredaksjonen, og har vært det siden høsten 2015.