Sommerferiebøker

Publisert 10. juli 2015 12:00, sist redigert 10. juli 2015 12:51

Why we took the car

Why We Took the Car av Wolfgang Herrndorf handler om fjortenårige Mike som blir utfordret av den sære nye klassekameraten Tschick til å dra på en road-trip med ham, og fordi Mike nylig har funnet ut hvor kjedelig alle synes han er, sier ja. Sammen drar de på en utrolig (seriøst! Hva tenkte de på?) tur gjennom Tyskland, med et par soveposer, et par hundre euro og et gammelt vrak de har «lånt» fra noen i nabolaget.

Det jeg likte best med denne boken er hvor lite hovedpersonen tenker gjennom ting før han gjør dem. Reisen deres er bare improvisasjon og gøy, uten tanke på konsekvenser eller regler. Måten den er skrevet på gjør dette veldig merkbart samtidig som hovedpersonen bruker mye tid på å tenke over eksistensielle spørsmål. Jeg syntes denne kombinasjonen fungerte veldig godt her.

Tordivelen flyr I skumringen

Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe handler om tre tenåringer som i løpet av en sommer opplever masse rare ting som tilsynelatende egentlig ikke henger sammen, men som til syvende og sist kanskje gjør det likevel.

Tordivelen flyr i skumringen er en av de bøkene jeg husker best, for å ikke huske den. Det høres kanskje rart ut å ta den med på listen hvis jeg bare husker deler, men det er noe med stemningen i boken som sitter igjen og som gjør at den for meg huskes som en fantastisk leseropplevelse.

We Were Liars

We Were Liars av E. Lockhart forteller historien til den perfekte og rike Sinclair-familien, fortalt fra synspunktet til en av deres døtre. Vi får se hvordan familien tilbringer sommeren på deres private øy og lære hvordan familien deres fungerer. Samtidig prøver en å finne ut hva det er som ikke sies, hva det er fortelleren ikke husker og hvorfor alle oppfører seg så rart.

We Were Liars er en av de bøkene man må lese, om enn bare fordi en vil se hvordan den slutter (og fordi den har vært mye snakket om så klart). Den har deler som er veldig godt skrevet, og steder som er morsomme å lese, men det må også nevnes at språket ikke alltid er like godt og det kan til tider være vanskelig å følge med (ikke på en god måte).

An Abundance of Katherines

An Abundance of Katherines av John Green handler om den noe nerdete tenåringsgutten Colin som nettopp har blitt dumpet av kjæresten Katherine, den 19 Katherine som han har vært sammen med. For å distrahere seg selv drar Colin ut på road-trip med bestevennen sin. Måtet hans er å finne en formel som kan forutsi hvordan alle forhold vil utfolde seg. På reisen møter de nye spennende personer, og kanskje vil Colin få nye perspektiv på ting også.

Denne boken er en av mine favoritt «sommerferiebøker», den er lettlest, morsom, og den har en hovedperson det er lett å like. Den er en skikkelig feel-good bok, med bare et hint av eksistensielle spørsmål. 

Bøker i dette innlegget

We Were Liars

E. Lockhart

Why We Took the Car

Wolfgang Herrndorf

sommerferie, liste, juli 2015

Emilie

Emilie var tidligere medlem i ungdomsredaksjonen, men sitter nå i Ubok-redaksjonen. Her på Ubok legger hun inn bøker i bokbasen og skriver i bloggen. Iblant stikker hun også hodet inn på forumet. Når det kommer til bøker har hun en forkjærlighet for velskrevet fantasy og spennende dystopier.