Spillelista - Line Almhjells favorittlåter

Publisert 28. juni 2016 08:01, sist redigert 28. juni 2016 08:01

Spillelista er en ny type blogginnlegg som kommer med ujevne mellomrom. Her vil vi spørre forfattere, illustratører og andre bokfolk om hvilke sanger de liker aller best. Du kan se andre innlegg av samme type her

Line Almhjell er frilans fotograf, skribent og oversetter, og har oversatt vårens nykommer "
Som Ild" av Sara Lövestam samt "Vindeltorn" med søsteren Tone og flere andre ungdomsbøker. Her vil Line dele sine favorittlåter med oss! 

Line AlmhjellPå telefonen min har jeg en spilleliste som heter Like No Other. Det er originaltittelen på boka Bare i Brooklyn av Una LaMarche, som kom ut i fjor. Jeg satte sammen lista da jeg oversatte boka høsten 2014, og fremdeles, nesten to år senere, er det denne lista jeg setter på når jeg skal oversette og trenger arbeidsmusikk.

Bare i Brooklyn er en kjærlighetshistorie om to 16-åringer fra helt forskjellige miljøer som forelsker seg. Devorah og Jaxons første møte er i en heis som stopper mellom to etasjer da strømmen går. De sitter på gulvet i den mørke heisen og deler på et par øreplugger, slik at de kan høre på musikk sammen. Sangen de velger heter Will You Love Me Tomorrow av The Shirelles, en klassiker fra 60-tallet, som jeg tør vedde på at du har hørt selv om det ikke ringer noen bjeller med det samme. Fantastisk låt!

Jeg oversatte scenen med denne sangen en tidlig høstmorgen på en kafé på Grünerløkka. Jeg hadde akkurat blitt sammen med han jeg skal gifte meg med i sommer, og stakk innom for å jobbe litt over en kaffe og en frokostcroissant etter å ha overnattet hos ham. Hodet mitt summet av forelskelse og muligheter, hovedpersonene i boka og på PC-skjermen ble levende og The Shirelles vevde alt så vakkert sammen med stemmene sine.

Will You Love Me Tomorrow ble den første sangen på spillelista, og så lot jeg The Shirelles få selskap av låter som for meg lager den perfekte bobla av arbeidsro når jeg sitter og jobber ute blant folk. Eller når jeg bare vil tilbake til den høsten, til Brooklyn og Devorah og Jaxon i heisen, til morgenkaffe og utsikten mot trærne på Olaf Ryes Plass. Her er favorittene mine fra spillelista:

1. The Shirelles: "Will You Still Me Tomorrow"

2. Sam Phillips: "If I Could Write"

Denne sangen forelsket jeg meg i da jeg så TV-serien Gilmore Girls. Dette er soundtracket til den grusomme sommeren da Lorelei og Rory har kranglet og ikke snakker sammen. Grusom sommer, fin låt.


3. Ingrid Michaelson: "Wonderful Unknown"

Finnes det noe bedre enn sanger om å kaste seg utfor stupet og velge kjærligheten? Beste tekstlinje: «You’ll be the death of me in the best way».

4. Au Revoir Simone: "Sad Song (Danton Eeprom Remix)"

Denne sangen spilte jeg nesten i hjel det året. Og året før. Og året før det. Men det må være denne remixen for at det skal bli skikkelig zen.

5. Bishop Morocco: "Old Boys"

Dette er kanskje den beste bakgrunnssangen på lista, fordi vokalen ligger så langt nede i instrumentene at du bare fanger opp noen ord her og der. Og så er det over lenge før du rekker å bli lei.


Denne listen kan du finne på vår YouTube-kanal, og du kan klikke deg rett inn på Lines liste her. Hvis du vil heller vil ha den på Spotify kan du trykke her. Der finner du også hele spillelista Like No Other

musikk, forfatterblogg, favoritter, spillelista, juni 2016, oversetter

Cornelia er utdannet litteraturviter og jobber som bibliotekar på et lite bibliotek i Lardal.

Bøker i dette innlegget