Tema: Action!

Publisert 5. januar 2015 13:20, sist redigert 5. januar 2015 14:55

[Illustrasjon: Fra Akira av Katsuhiro Otomo.]

Ubok starter året med både brask og bram! Månedens tema er nemlig action!
Action er et engelsk begrep og betyr egentlig bare at noe er i bevegelse, som oftest gjennom en handling som får noe til å skje. Når vi sier det på norsk, tenker vi ofte på spenningsfilmer, gjerne med mye slossing, skyting eller annen vold. 

Når jeg tenker på action tenker jeg at det skjer noe spennende. For meg er det action når noen presses så hardt av en situasjon at de gjør noe vilt og unormalt for å løse det. Gode actionbøker er som en trykkoker - du følger spent med mens trykket stiger og stiger, fordi du ikke aner hva som kommer til å skje når den sprekker. 

Bildet over er hentet fra tegneserien Akira, som er favorittserien min. En av de tingene jeg elsker med den er at å lese den er som å lese en actionfilm. Illustrasjonene trekker alltid fram det som er mest spennende og kaster øynene dine ned den ene siden og over til den neste. Til og med måten rutene er lagt opp på siden er gjort bevisst for å gjøre det mer spennende! 

2015 har både mye nytt for Ubok, og mye kjent og kjært på lager. Månedens bok får dere i år også; hver måned anbefaler Ubok en bok spesielt for deg som liker ungdomsbøker. Skal du bare lese 12 bøker i år så har vi altså oversikten for deg!

Til deg som vil lese mer enn 12 bøker (nesten alle?) så blir også januar full av topplister med supre forslag. Vi skal til og med lette på sløret og fortelle litt om bøker vi vet kommer ut denne våren og som vi gleder oss masse til. 

Det nye året byr selvfølgelig også på konkurranser. Hver uke vil du få sjansen til å vinne kule bokpremier. Alt du trenger å gjøre er å svare på spørsmålet vi stiller i konkurransen.

Har du noen nyttårsforsetter om lesing i år? Noen spesielle bøker du har bestemt deg for å lese, eller et bestemt antall? 


action, 2015, januar 2015

Alexander Eliesen

Alexander er Ubok.nos digitale formidler og prosjektdesigner. Han skriver blogg, oppdaterer bokbasen, lager grafikk, snuser rundt i forumet og klekker ut hårete idéer og prosjekter.

Bøker i dette innlegget