Tema: Grønn

Publisert 2. mai 2016 14:48, sist redigert 2. mai 2016 18:33


Kom mai du skjønne milde, gjør skogen atter grønn! 

Mai er her og vi forlater april og "utenfor" til fordel for et nytt fargetema, nemlig grønt! Grønn er vårens farge og den blir ofte brukt som symbol for helse, ro og balanse. Naturen er grønn, frisk og ren. Tenk deg en tur i skogen, og hvor godt det gjør deg både mentalt og fysisk. Fargen representerer også vekst, fornyelse og nytt liv. 

Grønn er også en sekundær farge, det vil si at den er blandet av gul og blå, og har derfor tatt med seg noen elementer fra hver av fargene. Fra gul har den hentet optimisme, mens fra blå kommer klarhet, innsikt og en følelse av ro. Visste du også at den er komplimentærfargen til rød? Rød med sin lidenskap og følelser er grønnfargens absolutte kontrast. Det er også disse fargene fargeblinde sliter med å skille fra hverandre. Hvorfor det? Jo, fordi de har samme styrke. Tar du begge fargene i gråtoner vil de gli over i hverandre. Fiffig! 

Hva vil det si å være grønn? Det vil si å være fryktelig misunnelig. Du har vel hørt uttrykket "grønn av misunnelse"? I tegneserieverden blir ofte karakterene som føler seg fysisk dårlige illustrert med å bli grønne i fjeset. Grønn er også giftig! 

På Ubok i mai vil vi lage en liste over grønne omslag, se på bøker med miljøfokus, ta for oss bøkene til John Green og vi vil presentere siste lass med nye bøker siden sist. Grønt kan være så mangt! Ubok-redaksjonen skal også samle en liste over sine favoritter denne bokvåren og ungdomsredaktør Aurora skal intervjue en omslagsdesigner. Hvilke litterære karakterer kunne ha blitt valgt inn i Smygard om de gikk på Galtvort? Dette er noe vi skal undersøke nærmere. Vi skal også høre fra Helene Uri, Gert Nygaardshaug, Line Halsnes og Axel Hellstenius, Lene Ask og Levi Henriksen, hvor sistnevnte skal dele sin spilleliste med oss. Her er det bare å glede seg! 

Hva forbinder du med grønt? 

Ha en fin maimåned og en god 17.mai!

Peace out. 


(Bilder: grass av Joseph D'Mello, green av Adam og Six Spotted Tiger Beetle av John Flannery)

mai 2016, grønn, tema

Cornelia er utdannet litteraturviter og jobber som bibliotekar på et lite bibliotek i Lardal.

Bøker i dette innlegget