Tema i oktober: Grøss!

Publisert 1. oktober 2014 10:18, sist redigert 1. oktober 2014 10:17

(Foto er hentet fra omslaget til tredje bok i Engelsfors-trilogien: Nøkkelen.)


Endelig er oktober her! Den lange, mørke høstmåneden som alltid signaliserer at vinteren er på vei... Heldigvis er oktober også måneden for - ja, du gjettet det - Halloween! En eldgammel tradisjon som de irske og skotske immigrantene tok med seg da de forlot gamlelandet for å komme til mulighetens land: Amerika. Halloween er dagen da man tar på seg masker for å gjemme seg for de døde, som herjer overalt på denne dystre, siste natten i oktober...

Det var iallfall det man trodde i gamle dager. Halloween minner også om den mye muntrere, meksikanske Dia de los Muertos, der man ikke frykter de døde, men feirer dem. Og det passer kanskje litt bedre for oss i Ubok, som i oktober har tenkt til å feire alle bøkene som tar for seg alt dødt, dystert og makabert!

Blant høstens nye bøker er det mye å velge mellom hvis man vil lese om det mørke og dystre: Sigbjørn Mostue tar for seg et apokalyptisk scenario i I morgen er alt mørkt, siste bok i Engelsfors-trilogien er enda mørkere enn de forrige, og ennå strømmer det på med dystopiske bøker: Alt fra andre bok i Jon Ewos feelbad-trilogi, 1957, til James Freys etterlengtede Endgame. Kallet.

Det vil selvsagt som alltid bli forfatterintervjuer og konkurranser her på Ubok, pluss en oversikt over hvilke nye bøker som har kommet ut siden sist - og ikke minst kommer forfatteren Amy Plum til Norge!

Tror dere Ubok har sikret seg et møte med henne? Ja, det har vi selvfølgelig! Så følg med på bloggen!


Ja, og i tilfelle du ikke vet hvorfor James Freys Endgame er så etterlengtet, foreslår vi at du tar en titt på teaservideoen:

spenning, grøss, blogg, horror, skrekk, oktober 2014

Mari Moen Holsve

Mari er forfatter og har tidligere sittet i Ubok-redaksjonen - hun er dessuten stor Ubok-fan!

Bøker i dette innlegget