Tema: Illustrert!

Publisert 1. juni 2015 18:23, sist redigert 14. juni 2015 20:58

(Bilde: Elle)

Da jeg var liten husker jeg at jeg hadde fått låne noen illustrerte bøker av de litt eldre tvilling-kusinene mine. Det var Heidi av Johanna Spyri illustrert av Marie-José Maury. Jeg vet ikke hvor mange bøker det var i serien, men jeg hadde i hvert fall fire. For noen vakre tegninger! Disse bøkene kunne jeg bla i stadig vekk og drømme meg bort til Heidi-land. Jeg ønsket meg en huske dekorert med blomster, papirlykter og ikke minst en kakkelovn (!) – akkurat slik Heidi hadde – og jeg drømte om å løpe barfot i fjellene og klappe små geiter med gjetergutten Peter. Jeg har alltid likt historien, men det var noe med illustrasjonene som rett og slett gjorde bøkene magiske for meg. Så magiske at jeg faktisk aldri har levert dem tilbake, de står faktisk ennå i hyllen min! (Unnskyld M. og V.)

En annen tegner som har preget min barndom er Quentin Blake.  
Jovisst digger jeg Roald Dahl, men Dahl og Blake var jo en stjernekombinasjon. For en genial strek! Heksene blir bare galere, Trunchbull enda mer fryktinngytende, SVK bare snillere og Matilda mer spinkel og lurere. Jeg måtte bare over prinsessealderen for å kunne se det.

Denne måneden er det illustratørene som skal frem i lyset; de flotte, flinke tegnere som skaper liv til den vidunderlige verdenen bøkene rommer.

Forfatterbloggen blir illustratørblogg, og en illustratør skal fortelle om hvordan det var å illustrere Nærkamp. En annen illustratør skal dele sine musikkfavoritter i den nye spalten vår spillelista. Vi skal se på bøker som har blitt tegneserier, og det vil komme en tegnekonkurranse i løpet av måneden slik at dere får prøvd ut yrket. 

Den hemmelige hagen - Johanna BasfordKanskje du har en liten illustratør i magen? Det har kommet flere bøker en selv kan sette farge på. Finn frem fargeblyantene og fargelegg i vei! 

Siden vi er inne på den visuelle siden av litteraturen:
Vi skal ta en titt på vakker bokkunst, fine forsider, kart i fantasylitteraturen og ikke minst har vi en liste over bøker som SER deg.

Vi er også veldig interessert i å se hva dere leser.  Legg ut et bilde på instagram som forteller oss om hva, hvor og når dere leser, og bruk hashtaggen #uboksommer. Her Mo Riza - On the platformkan det bli mange morsomme bilder! I august skal vi lage en kollasj over bildene vi har fått, og muligens vil noen bidrag bli premiert.

Følg også med på vår Instagram-profil, denne måneden vil flere konkurranser foregå her. Vi er godt i gang med den første, så logg inn ASAP!

Me sjåast!


   Erin Kelly


illustrert, juni 2015

Cornelia er utdannet litteraturviter og jobber som bibliotekar på et lite bibliotek i Lardal.

Bøker i dette innlegget