Tema: Sommer!

Publisert 2. juli 2016 10:10, sist redigert 2. juli 2016 10:10

[Foto: Summer Time av Nic Adler, summertime av Francesca, Shells av notspavin og Life Vest av Bart Everson]

Juli er her og selvfølgelig er månedens tema "sommer". 

summertimeHva forbinder du med sommer? Jeg forbinder sommer med Sørlandet, hytte, regn, båt, sol, is, frukt, svaberg, bading, sandaler, sand, gress, fregner, solkrem, saltvann, familie, reise og ikke minst bøker! Jeg har alltid en bok med meg og kjøper (nesten) alltid noen ekstra bøker på turen. En vane jeg har fått er at jeg noterer alltid i bokpermen mitt navn, dato jeg kjøpte boken, hvor boken er kjøpt og hva anledningen var. Jeg har bøker fra loslitte og sjarmerende (med teppebelagtegulv) bokhandler i England, bøker fra småbodene i de trange gatene i småbyer på Korsika, jeg har bøker jeg har byttet til meg fra hosteller i Australias østkyst på backpacking, og jeg har mange bøker Shellskjøpt i panikk på Oslo S rett før toget går på vei til mange småturer her i Norge. Og, mange, mange flere! 
Når jeg åpner bøkene får jeg minner om sommerferiene og turene jeg har hatt, så de fungerer også som en slags minnebok. (For det gjør det jo ikke vanskeligere å rydde i bokhylla, men man kaster jo ikke bøker!)

I år er de fleste bøkene jeg skal lese i sommerferien fra biblioteket, så da nytter ikke å skrible i permen. Det er kanskje like greit, for bokhylla begynner å bli faretruende full.

Selv om det er ferie, blir vi i Ubok her og oppdaterer jevnlig nyheter og annet i bokverden. Ungdomsredaktør Rose skal skrive om ti gode grunner til å lese i sommer. Tvillingsøster Royce skal fortelle oss hvilke apper og lydbøker du burde bruke på den laaaange bilturen. Månedens bok er "Verden er en boble", som er like vakker både utenpå og inni. Lurer du på hvilke pocketbøker som passer i strandbagen? Ungdomsredaktør Aurora er satt på saken! 

Nederst i innlegget har jeg samlet et knippe bøker hvor karakterene er på sommerferie. Her er det kjærlighet, forelskelse, hytteferier, camping, spøkelser (!), skatter og noen bad guys. Noen ferier blir litt mer farlige enn andre... 

Vi oppfordrer dere også til å titte innom vår Instagram-konto, og legger dere ut bilder med bøker må dere gjerne bruke emneknaggen #uboksommer. Vi er jo nysgjerrige på hva og hvor dere leser! Regn eller sol - lesing er fint uansett. 

Ha en fin sommer!

sommerferie, sommer, lesetips, tema, juli 2016

Cornelia er utdannet litteraturviter og jobber som bibliotekar på et lite bibliotek i Lardal.

Bøker i dette innlegget