Fem actionfylte bøker som vil holde deg oppe hele natta

Publisert 26. januar 2015 12:00, sist redigert 26. januar 2015 09:15

I forbindelse med action-temaet på Ubok i januar har emmern laget en liste over sine topp 5. actionbøker. Her er lista!

5. Silverfin-mysteriet
av Charlie Higson

Silverfin-mysteriet er den første boken i serien om Unge Bond. Som navnet på bokserien røper, handler denne boken om James Bond som tenåring, men selv om han er ung, betyr ikke det at han ikke klarer å vikle seg inn i farlige situasjoner.

Silverfin-mysteriet er en fengslende bok som kan anbefales til de som liker spennende bøker med kule mysterier. Personlig må jeg innrømme at jeg liker bok to i serien (Blodfeber), enda bedre enn den første boken, men Silverfin-mysteriet også er veldig spennende.

4. I morgen, da krigen kom
av John Marsden

I morgen, da krigen kom forteller historien til en gruppe australske ungdommer som drar på camping i villmarken, for så å komme hjem til tomme hjem. Det skal vise seg  at landet deres ble okkupert av en fremmed militærmakt mens de var borte og familiene deres ble tatt til fange. Ungdommene bestemmer seg for å selv ta opp kampen mot okkupantene.

I morgen, da krigen kom er en uimotståelig spennende bok. Den er skrevet som om en av ungdommene, Ellie, skrev den og gir derfor god innsikt til hva hun tenker og føler. I morgen, da krigen kom er den første boken i serien om Ellie og vennenes kamp for overlevelse, og for hjemmene sine.

3. Divergent
av Veronica Roth

Divergent handler om den 16 år gamle jenta Beatrice (Tris) Rice som bor i et fremtidig Chicago. Samfunnet hun lever i er delt inn i forskjellige fraksjoner og det året en fyller 16 er man nødt til å velge en av dem. Når man har valgt kan man aldri gå tilbake. For å hjelpe tenåringene med å velge må de ta en test som skal fortelle dem hvilken del av samfunnet man vil høre best hjemme i. Men hva skjer når Beatrice ikke bare får et mulig svar på testen?

Roths populære dystopi er fengslende og klarer å holde leseren på tuppen av stolen gjennom hele boken. Selv om den kanskje ikke har de største actionscenene, er det virkelig ingen mangel på action her heller.

2. Stormbreaker
av Anthony Horowitz

Stormbreaker er første bok i serien om Alex Rider. Alex Rider er som tenåringer flest, men når onkelen hans dør i en mystisk bilulykke skjønner Alex at det er noe som ikke stemmer. Hvorfor finner han kulehull i onkelens bil, og hvorfor prøver noen å skjule hvordan onkelen egentlig døde. Når Alex bestemmer seg for å finne svar på mysteriet, finner han litt mer enn han regnet med.

Alex Rider serien er en av de mest actionfylte og spennende seriene jeg noensinne har lest. Denne serien er lettlest, men fortsatt rik på innhold og har en kul hovedperson.  

1. Percy Jackson og lyntyven
av Rick Riordan

Percy Jackson og lyntyven er første bok i fantasyserien om demiguden Percy Jackson. Percy Jackson og lyntyven handler om en tenåring ved navn Percy. Du-uh. Men Percy er ikke en hvilken som helst tenåringsgutt, han er en demigud, halvt menneske, halvt gud. Og han er i trøbbel. Zevs lyn er blitt stjålet og guden tror at det er Percy som har stjålet det. Nå må Percy finne den egentlige lyntyven og levere tilbake Zevs våpen før gudene går til krig mot hverandre, og verden faller i kaos.

Percy Jackson er en helt fantastisk serie. Den er godt skrevet, med et fyldig lag humor og haugevis med action. Percy Jackson er etter min mening en av de kuleste actionheltene i dagens ungdomslitteratur, og denne boken anbefales på det sterkeste.

Bøker i dette innlegget

Divergent

Veronica Roth

Lyntyven

Rick Riordan

Silverfin-mysteriet

Charlie Higson

Stormbreaker

Anthony Horowitz

action, toppliste, januar 2015

Emilie

Emilie var tidligere medlem i ungdomsredaksjonen, men sitter nå i Ubok-redaksjonen. Her på Ubok legger hun inn bøker i bokbasen og skriver i bloggen. Iblant stikker hun også hodet inn på forumet. Når det kommer til bøker har hun en forkjærlighet for velskrevet fantasy og spennende dystopier.