Fem vennskap som er bedre enn sjokolade

Publisert 6. februar 2015 12:00, sist redigert 9. februar 2015 20:24

5.  Tamaki og Kyoya

Ouran High School Host Club av Bisco Hatori

Tamaki og Kyoya virker kanskje ikke som bestevenner ved første øyekast, men jo mer man leser jo tydeligere blir det at de ikke bare er bestevenner, de er BFFs. Fordi de har så motstridende personligheter er det veldig spennende å bli kjent med dem. Tamaki er impulsiv, irriterende, høylytt og godhjertet, mens Kyoya er kalkulerende, arrogant, stille, og selv om han er flink til å skjule det, også godhjertet. 

Det er mulig at det som gjør dem til så spennende bestevenner er nettopp det at Kyoya ikke har for vane å vise at han også kan være snill, og har vanskelig for å være åpen om sitt vennskap med Tamaki. 

4.  Rachel og Jenks
Hollows av Kim Harrison

Rachel og Jenks er morsomme å lese om fordi de kjenner hverandre så utrolig godt. De småerter hverandre hele tiden, men vet at de kan stole på hverandre når de havner i farlige situasjoner (noe som skjer jevnlig). Det er spesielt ertingen til Jenks som er artig, fordi han er en pixy kan han ikke bare ta i bruk det han vet om henne fra før (og det er ikke lite), men også kommentere på hennes følelsesmessige tilstand (han kan se auraer). 

3.  Will og Tiny
Will Grayson, Will Grayson av John Green og David Levithan

Will (den Will Grayson som er venn med Tiny så klart) og Tiny har veldig forskjellige personligheter og veldig forskjellig syn på verden. Likevel passer de fint som bestevenner fordi de bringer forskjellige ting til vennskapet. Will hjelper Tiny holde beina på bakken (selv om han flyr ukontrollert av og til) og Tiny prøver å lære Will at å sveve ikke alltid er så ille. 

2.  Jess og Leslie
Bridge to Terabithia av Katherine Paterson

Jess og Leslie er rett og slett bare ekstremt søte. Leslie er åpen og full av fantasi, ikke bare blir hun venn med Jess, men hun viser ham også hvor mye han kan oppnå ved å bruke fantasien sin til det ytterste. Fantasiverdenen de skaper sammen er vidunderlig og tingene de finner på er morsomme. Jess og Leslie er nummer to på listen fordi de viser hvordan det er å være venner i en alder der alt er mulig. 

1.  Jazz og Howie
I Hunt Killers av Barry Lyga

Jazz og Howie får førsteplass på denne listen fordi de er ekstremt kule sammen. Jazz, som har en fasinasjon med seriemordere (<- kan muligens ha noe å gjøre med at han vokste opp med en), en tilbøyelighet til å bryte loven og er livredd for å ende opp som seriemorder selv. Og Howie, som bokstavelig talt ikke tåler noen ting, ender på en eller annen måte også alltid opp med å bryte loven (her skylder man på Jazz) og som alltid kommer med en morsom, om ikke noe teit kommentar. 

Jeg tror det aller kuleste med Jazz og Howie må være det faktum at Jazz (som betaling for at Howie blir med på hans ofte farlige ideer), får tatoveringer for Howie, fordi Howie ikke kan få tatoveringene selv. Who the f*** does that? 

Bøker i dette innlegget

Broen til Terabithia

Katherine Paterson

Dead witch walking

Kim Harrison

I Hunt Killers

Barry Lyga

Will Grayson, Will Grayson

David Levithan og
John Green

vennskap, toppliste, liste, februar 2015

Emilie

Emilie var tidligere medlem i ungdomsredaksjonen, men sitter nå i Ubok-redaksjonen. Her på Ubok legger hun inn bøker i bokbasen og skriver i bloggen. Iblant stikker hun også hodet inn på forumet. Når det kommer til bøker har hun en forkjærlighet for velskrevet fantasy og spennende dystopier.