Ungdommene tar over Ubok i sommer

Publisert 19. juni 2015 11:46, sist redigert 19. juni 2015 13:33

Nå er det virkelig ferie. Sommerferie. Helt uvirkelig! Jeg har lengtet så lenge, og endelig er den her. Sommeren. Ferie. Masse tid til å lese!

Jeg og resten av redaksjonen tar sommerferie til august, men flere av ungdomsredaktørene kommer til å bytte på å være sjef for Ubok i måneden som kommer. De skal publisere blogg, dele på facebook, være synlig på instagram, og så skal vi starte snapchat! 

Hva tenker ungdomsredaktørene om å ta over Ubok i sommer? Vi ba dem fortelle litt om seg selv, spurte om hva de skal lese i sommer, og hvorfor de har lyst til å sjefe på Ubok, og hva de ønsker seg av nettsiden framover. Her er noen av svarene.

Aurora

Jeg heter Aurora, er tretten år gammel og liker å lese hele året, men spesielt på sommeren! Sommerferien er den perfekte tida til å ta igjen bøker du ikke har fått lest og kanskje lese om igjen serier du ikke har lest på en stund. Jeg ser frem til lese Percy Jackson serien på nytt og lettlest pocket man kan ha med seg på stranda! Jeg har lyst til å være sommerredaktør fordi det alltid er gøy å prøve noe nytt.


Sebastian

Jeg heter Sebastian, og er 14 år. Jeg bor i Grimstad, og på sommeren liker jeg å lese. Mye. Jeg pleier å lese fantasy, men jeg kan også lese andre sjangere i tillegg. Jeg ønsker å legge så mange bøker så mulig inn på Ubok som mulig, sånt at alle som ser den, kan si om de har lest den, eller får lyst til å lese den. Jeg har lyst til å være redaktør i sommer fordi det høres veldig spennende ut.

Oline

Jeg heter Oline, er 15 år, bor i Oslo og spiller håndball på fritiden. På sommeren er jeg veldig glad i å lese bøker som gir meg sommerstemning, sånne glad-bøker eller romantiske bøker om sommerflørter og liknende. Rett og slett bøker om vanlige mennesker som nyter sommeren akkurat som meg :D I tillegg er jeg glad i å ta med moteblader som Elle ned på stranda, og bla litt i dem.

Jeg vil være sommervikar for Ubok, rett og slett fordi jeg føler det er en jobb som passer meg ettersom jeg alltid har vært glad i å skrive og å lese.


Erling

Jeg heter Erling, har akkurat fylt 16 år og bor på Senja i Troms. På fritida leser jeg, løper orientering og er en skikkelig datanerd.

Om sommeren liker jeg å lese akkurat det samme som resten av året! Akkurat denne sommeren blir det blant annet Den femte bølgen 2: Det endeløse havet.

Jeg har et ønske om at Ubok skal ha en aktiv blogg, med aktive forum der bøker diskuteres; også om sommeren. Dessuten pirrer det å se "baksiden" av en så pass stor nettside datanerden i meg.


Hva med deg?

Hvis du også har lyst til å dele sommerturer og leseopplevelser med oss er det bare å merke bildet med #uboksommer. Hva skal du lese? Hvor skal du reise? Hvem skal du være med? Del bilder med oss på instagram: #uboksommer, og følg oss for flere gode tips utover: @ubok_no på insta eller spanchat.

Hva skal du lese i sommer? 


sommerferie, sommer, lese, ungdomsredaktør, juni 2015, uboksommer

Nina Aalstad

Nina er leder for Ubok, og har jobbet med det siden hun fikk ideen i 2010. Hun har vært spesielt glad i ungdomslitteratur helt siden hun selv gikk på ungdomsskolen, og er veldig fornøyd med å få jobbe med ungdomsbøker! Nina leser nesten hele tiden, men er også veldig glad i å være ute i naturen. Hun reiser ellers mye rundt på skolebesøk og snakker for elever og lærere om Ubok og om bøker, og liker seg aller best når hun kan hjelpe noen å finne den neste, beste leseopplevelsen!

Bøker i dette innlegget