Amuletten fra Samarkand

Heftet

9788251657587

2012

429

Bokmål

Torleif Sjøgren-Erichsen

Bartimeus 1

Jonathan Stroud

Dette er den første boken i Bartimeus-trilogien. En kvalitetsfantasy full av spenning og humor! Når den fem tusen år gamle ånden Bartimeus manes fram av Nathaniel, en ung trollmannslærling, venter han ikke mer enn å måtte prestere et par enkle illusjonstriks. Men Nathaniel er uvanlig begavet for sin alder og har noe mye mer risikofylt i sine tanker. Hevn.

"Jonathan Stroud skriver med en enorm iver og skriveglede. Dette er en bok som bare må leses. Anbefales på det sterkeste. Jeg kan nesten ikke vente til fortsettelsen kommer!"
Fædrelandsvennen

"Barn og unge vil fryde seg over finurlighetene i både handling og språk. Uventet vellykket er også de sardoniske fotnotene, som vil få både små og store til å humre.»
May Grethe Lerum, VG

"Jonathan Stroud har med denne boka klart noe uvanlig. Han har skrevet en fantasy som er både lettlest og dyp, både vittig og ettertenksom."
Tønsberg Blad

"Denne historien har driv av den typen som får deg til å lese videre lenge etter at du skulle ha slukket lyset. Språket er lekent og elegant, og særlig Bartimeus er fornøyelig. Han fikk meg til å le høyt allerede på første side.»
Adressa

"Sinnssykt bra!"
Mail on Sunday

"En fantastisk lesning, enormt originalt, følelsesladet og fascinerende beskrivelse av forholdet mellom en lærling og en djinni." 
Wendy Cooling

"Djinniens herlige humor presentert i form av fotnoter gjør denne romanen til noe helt spesielt og vil få leserne til å sikle etter neste bok."
Grainne Cooney, The Bookseller

"En kompleks, tempofylt og morsom fantasyroman som Hollywood har slukt med fornøyelse." 
Carl Wilkinson, Observer

"Handlingen er som en spennende film … Ikke siden Gullivers reise har en barnebokforfatter klart å kombinere nervepirrende magi og eventyr med en så deilig, skarp humor … Slutten er perfekt tvetydig. Strouds truende, barokkinspirerte verden er fylt til randen av energiske detaljer."
Amanda Craig, The Times

"Drama, humor og fengslende fortellerkunst."
Nicholas Tucker, Independent

"En utmerket barne- og ungdomsthriller – fylt med moro, action, spenning og magi … som lett kan bli en snakkis på lekeplassen.”
Lindsey Fraser, Glasgow Sunday Herald

"Jeg har ikke én favorittdel fordi jeg synes hele boken er fantastisk. Jeg gleder meg veldig til neste bok. Jeg vil anbefale boken til alle fra 9 år og oppover."
Sam Baker, 10 år, Ipswich

fantasy