Arven

Innbundet

9788202368746

2012

1084

Bokmål

John Grande

Andre utgaver

Arven 4

Christopher Paolini

Fjerde og avsluttende bok i serien om Eragon og dragen Safira. Dette er storslått fantasy som leserne våre forsvinner inn i og ikke kommer ut fra før siste side er lest. 5. klassinger bærer de mursteinstykke bøkene med seg til og fra skolen i håp om at de får fem minutt til overs i en time, slik at de kan lese videre. Dette er bøker av den typen barn fortsetter å lese lenge etter at lyset skulle vært slukket.
Christopher Paolini skrev bok 1, Eragon, da han var bare 15 år gammel. Han er påvirket av Tolkien, Terry Brooks, Anne McCaffrey og kanskje sågar også Wagner. Strukturen i bøkene hans er tradisjonell, det samme kan sies om hans beskrivelser av dverger, alver, drager og heltemodig krigføring med magiske sverd.
Historien handler om bondegutten Eragon, som finner en vakker blå stein på et mystisk sted i fjellet. Før han kan bytte steinen mot mat som kan fø familien hans gjennom den harde vinteren, klekker steinen og en safirblå drage åpenbarer seg. Dragens navn er Safira. Eragon og dragen blir nært knyttet til hverandre. Da familien hans blir drept av de grusomme Razakene, oppdager Eragon at han er den siste drageridderen, og at skjebnen hans er å kjempe i det kommende slaget mellom Varden (bestående av dverger og alver) og de djevelske skapningene under styre av kong Galbatorix. Eragon og Safira er villige til å ta opp kampen mot det onde. Før slaget kan stå, må Eragon læres opp i krigføring og magi. I Arven skal det siste og avgjørende slaget stå.
Christopher Paolini har utarbeidet et helt nytt språk. Han har skapt mange nye navn på folk, hester, drager, samt magiske ord og fraser som har norrøn opprinnelse. En imponerende navneliste på slutten av boken hjelper leseren å holde styr på dvergspråk så vel som språket til urgallene.

Les utdrag av boka her!

magi, drager