Autonom, Laurits overlever 10. klasse

Innbundet

978829294114

2013

320

Bokmål

Autotrilogien 3

Martin Nygaard

Autonom handler om Laurits Ligusters liv, tanker, følelser, venner, familie og hans måte å takle tenårene på. Laurits er en helt vanlig gutt, med nokså vanlige tanker, men han havner opp i de rarest, flauest og verste situasjoner. Boken er den tredje i serien om Laurits liv.

Laurits angir pusheren Kneler’n, og når Laurits er tilbake i tiende klasse etter en begivenhetsfull sommer, truer Kneler’n med hevn. Lillesøsteren til Jonny er blitt narkoman, og Bror prøver å hjelpe henne. Hjemme hos Laurits skjer det mye, og foreldrene holder nesten på til å skille seg, og Laurits får en ny søster, Micra. Oppi alt dette prøver Laurits fortsatt å bli kvitt jomfrudommen.

Jeg synes boken Autonom var bra. Den har et lett språk, og den er lett å forstå. Den er veldig spennende, og når du har begynt å lese på den er det vanskelig å legge den fra seg. Det er ganske lett å kjenne seg igjen i Laurits. Boken er også veldig morsom, Laurits gjør utrolig mange morsomme og dumme ting. Boken er skrevet i jeg- person. Jeg synes at boken passer godt for ungdommer. Terningkast: 5" Amanda, til U-prisen 2010.

spenning, kjærlighet, opprør, ungdom, sex