Den som ikkje har gøymd seg no

Innbundet

9788252162318

2004

Nynorsk

Arnfinn Kolerud

I denne fenglande ungdomsromanen får vi innblikk i skulelivet, familielivet og vennelivet til Odd.

Alt har eigentleg utgangspunkt i eit merkeleg dødsfall - ei gammal dame kan ha fått ein ball i hovudet og dødd av det. Like etterpå dør også den vaksne sonen hennar. Huset hans brenn ned og han blir funnen i brønnen saman med ei mengd eple som flyt nedi der. Det er Odd som har kasta epla ned i brønnen. Den som ikkje har gøymt seg no er ei svært underhaldande gutebok, full av underfundig humor.

 

"... selv om det mye lettere å peke på ulikheter enn på likheter så er det likevel «Vårnatt» jeg tenker på når boka er ferdig. Jeg får ikke sagt det sterkere, dette er vel verdt å lese, for kloke mennesker i alle aldre."

Morten Haugen, Adressavisen

"Trenger jeg å si det tydeligere: Arnfinn Kolerud har skrevet en rik, engasjerende, morsom og interessant roman som jeg tror mange vil like like godt som jeg likte den. Han er en forfatter som ikke har fått utgivelsesfeber siden han siden han vant Kulturdepartementets debutantpris i 1996 med Berre ikkje brøyteplogen kjem… Etter Den som ikkje har gøymt seg no er det bare å glede seg til å følge dette forfatterskapet."

Inger Østenstad, Barnebokkritikk

"ei forunderleg og finurleg bok om å vere gut, rundt 14 år gamal. Forfattaren legg inn solide porsjonar mystikk og underfundig - til tider grotesk - humor."

Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

humor, familie, venner, død, skole, dødsfall, morsom, nynorsk