Det syngende gulvet

Heftet

9788204131775

2006

318

Bokmål

Fartein Døvle Jonassen

Otoriens tid 1

Lian Hearn

Første bok i serien Otoriens tid. Fantasy med historisk tyngde og innhold!

"Det syngende gulvet" er en annerledes og intenst fortalt spennings- og kjærlighetshistorie som utspiller seg i et mystisk, føydalt japansk miljø, hvor krigerske klaner, hemmelige allianser, høye æresbegreper og forrykende sverdkamper er en del av historien. Det er også historien om en gutt som på en reise får kjennskap til en skjult skjebne.

I sitt sorte fort på Inuyama har den morderske krigsherren, Iida Sadamu sitt berømte syngende gulv. Det er konstruert slik at det synger hver gang en fot berører det. Ingen snikmorder kan krysse gulvet uten at det høres. Men i en avsidesliggende fjellandsby bor en gutt. Han har ennå ikke oppdaget sin virkelige identitet– og hemmelighetene som gir ham makt til å ødelegge Iidas dødelige planer.

Takeo, som er oppfostret blant de Skjulte, kjenner bare fred. Men han innehar Klanens overnaturlige evner – han hører lyd som ikke er hørbar, han kan være to steder på en gang, og han kan gjøre seg usynlig. Når han reddes av den mystiske Herr Otori Shigeru, begynner han på en reise som skal lede ham til hans skjebne innenfor Inuyamas murer. Det er en reise som inneholder hevn og svik, ære og lojalitet, skjønnhet og magi, og kjærlighetens overveldende kraft.

Japan, krig, historisk