Dracula

1897

Heftet

9788205356023

2006

416

Bokmål

Bjørn Carling

Andre utgaver

Bram Stoker

"Den lyse unge piken la seg på kne og bøyde seg over meg, formelig triumferende. Det var ved henne noe bevisst vellystig som var både fengslende og motbydelig, og da hun bøyde hodet frem, slikket hun seg faktisk om munnen lik et dyr, inntil jeg i måneskinnet kunne se det glitre fuktig på de ildrøde leppene og den røde tungen der den gled over de hvite skarpe tennene. Lavere og lavere kom hodet hennes. Så ventet hun, og jeg kunne kjenne den varme pusten på halsen min. Jeg kjente den bløte, dirrende berøringen av leppene og merket det harde presset fra to skarpe tenner som såvidt kom nær og ble holdt der. Jeg lukket øynene i matt ekstase og ventet - ventet med bankende hjerte."

Dette er bare en av Jonathan Harkers rystende opplevelser i Grev Draculas borg i Transylvania, der den unge advokaten skal hjelpe greven med et eiendomskjøp i London. Dit drar greven, og setter i livsfare alt hva Jonathan har kjært. Hvem kan stoppe en vampyr? Og hvordan? Snart renner tiden - og blodet - ut...

Dracula av Bram Stoker (1847-1912) er fortsatt verdens største og mest berømte grøsser. Boka er stadig blitt nyutgitt gjennom over 100 år, og den er også filmet utallige ganger helt fram til våre dager.

spenning, vampyrer, vampyr, klassiker, England, gotisk, horror

10 bøker jeg leste før fylte 20

Tema: Vampyrer og andre udøde!

9 jenter (og en gutt) med kjærester som aldri dør

Vampyrer og zombier i alle slag

Outland!